energie
Blog artikelen

Astrologie van December 2021

Dit artikel is een vertaling/samenvatting van de engelstalige versie van de nieuwsbrief van Astrobutterfly;

4 december

nieuwe maan en eclips van de zon in boogschutter: nieuw begin. Ook een zuid node eclips; oude patronen loslaten.

11 december

Venus conjunct pluto op 25 graden in steenbok. Venus is retrograde tot maart 2022 en ondertussen staat venus wel 3x met pluto in een conjunctie. Intense energie, normaliter slechts 3 dagen, nu 3 maanden! Gevoel, subjectieve ervaringen, inclusief onze waarden, waar we van houden en waar we niet van houden, tot wie of wat we ons aangetrokken voelen. En de donkere venus waarheden komen naar buiten.
Oncomfortabele en onverwerkte gevoelens komen naar de oppervlakte om opgelost te worden. Pluto vraagt om realiteitszin over wat we willen, vaak op een harde manier.
Vaak is het de kern van ons karakter dat we het daarom niet eens zien of ons bewust van zijn. En we denken dat we al veel schaduwwerk gedaan hadden en weten wie we zijn. Let dus op al je gevoelens en downloads die je krijgt, dat is belangrijk om naar te kijken de komende 3 maanden.

13 december

Mars in boogschutter, mercurius in steenbok; denken voor het handelen. Mercurius komt met een plan en strategie en mars is de actie.

15 december

Mars conjunct de zuid node; ons karma en talenten, onze verzamelde wijsheid. Je kan van alles gaan doen, maar vergeet je ervaringen en lessen niet. Neem niets persoonlijk en luister naar je innerlijke wijsheid, wees niet zo eigenwijs als mars. Je kan nog steeds vanuit vrijheid verder gaan.

19 december

venus retrograde, chiron gaat direct; een krachtige emotionele revelatie van een verborgen oude wond en tegelijk de genezing ervan. Klaar voor heling en klaar voor liefde, maar we zijn er nog niet. We moeten eerst nog naar de onderwereld. Er is wel meer helderheid, je weet wat je moet doen. Blijf op je pad ongeacht wat er naar boven komt en blijf trouw aan wie je werkelijk bent.

21 december

saturnus vierkant uranus; een kerstkadootje. Een collectieve verandering. De uitkomst zal in ons collectieve geheugen blijven. Positief of negatief, het hangt af van de collectieve geïntegreerde lessen van de eerste 2 vierkanten van die jaar tussen die planeten.

25 december

venus retrograde conjunct pluto de 2de x, weer intens en triggert een wedergeboorte van het hart. Wees mindfull wat je zegt en doet. Ren niet weg van de bevrijdende waarheden die deze transits brengen, maar onthoud dat we altijd een keuze hebben in hoe we ermee omgaan en over communiceren met anderen.

28 december

jupiter komt in vissen; het is onze reddende gratie, hallelujah.
Tot 10 mei blijft jupiter in vissen, het is zijn thuisplek in vissen. Wijsheid, spiritueel en ziet het grotere geheel.
Positieve kijk op het leven en expansie
. Ook neptunes komt in vissen, ook zijn thuisplek. En dat is de diepere kant van je mystieke visie, je diepste vertrouwen en optimisme zal geactiveerd worden. Het is een magisch moment.
Het collectieve gevoel dat we het gaan redden samen.
En jupiter is bevrijd van de invloed van moeilijke saturnus! Dingen voor elkaar krijgen gaat makkelijker. Zeker met een positieve blik op de toekomst.
Jupiter in vissen is een goddelijke kans op geluk en overvloed, maar wel iets eraan doen zelf.

29 en 30 december

mercurius conjunct venus en pluto; Je geest, hart en kracht komen samen met transformatie en je kan niet meer zeggen dat je niet weet wat je wilt. De waarheid zal bevrijdend zijn en zet de werkelijke kracht van de natuur in werking.

Delen is lief!
error: Content is protected !!