• Tips van Felicia

  Stoppen of minderen met roken

  …voor de zoveelste keer stoppen met roken, maar hoe?

  De ‘cold turkey’ methode was de laatste paar keren totaal niet succesvol. maximaal 3 maanden. Om wanhopig van te worden. Ik had nog een boekje te leen van een familielid en begon dit te lezen om daarna nogmaals een dappere poging te wagen. Zodat ik deze keer wél succesvol volledig rookloos door de rest van mijn leven kan gaan.

  Volgens het boekje “Over vrouwen & roken & stoppen” van Marie-anne Heack, is het voor vrouwen toch net een ander verhaal dan voor mannen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek uit de hele wereld legt ze verbanden en komt tot interessante conclusies.

  Om een paar punten op te sommen:

  Wat voor mij nooit een probleem was, dat ik gewicht zou aankomen, blijkt voor veel vrouwen een belangrijke factor te zijn.
  Ook is de nicotineverslaving zelf niet de hoofdzaak van de verslaving bij vrouwen, zoals dat bij mannen wel het geval is.
  De geestelijke verslaving, ook wel wilskracht genoemd, is ook al in meerdere andere methodes van stoppen met roken ontkracht.

 • klankschaal en klopper
  Spiritualiteit

  De balans van de klankschaal

  Dit artikel wilde ik vooral schrijven om mensen bewust te maken van hoe je beter wel of niet met je klankschaal en klopper om kunt gaan.

  Energie

  Weet dat de klankschaal staat voor de vrouwelijke ontvangende energie. Als een baarmoeder waaruit nieuw leven kan ontstaan.

  De klopper is de mannelijke energie, gevend, vruchtbaarheid schenkend.

  Bewaren

  Wanneer je de klopper in de klankschaal laat liggen, dan loopt alle energie weg. Wanneer je de klopper naast de klankschaal bewaart, dan kan de energie zijn wat deze is, en wanneer je de klankschaal laat klinken, dan zullen de 2 energieën in elkaar versmelten.

  Dus wil je meer geluk in je leven? Laat de klankschaal leeg!

   

 • wieltje tafel
  DIY

  Wieltjes onder je koffietafel DIY

  Regelmatig verplaats ik de meubels in mijn huis

  Gewoon omdat ik daar zin in krijg, of omdat ik een winter en zomer opstelling wil. De zomeropstelling had ik al gedaan, maar de koffietafel staat nu ver van de bank. En doordat er een kabel loopt voor internet, en daar kleedjes en een schapenvacht op liggen, is het verschuiven van dat tafeltje niet zo prettig te doen. Wieltjes eronder zou het fijner maken.

  Idee genoteerd

  Wieltjes gekocht voor minder dan €8. Afmetingen van de onderkant van de poten is wel handig en ook weten hoeveel gewicht het moet kunnen dragen. Met een plaat voor schroeven leek mij het beste, eventueel nog extra verlijmen. Maar dat heeft met zijwaartse krachten weinig toegevoegde waarde. Dus alleen mijn pot met oude schroeven erbij gepakt en de boormachine.

 • berging met gereedschap in 3D
  DIY

  Gereedschap ophangen DIY

  Op Pinterest zie ik vaak handigheidjes of mooie dingen voorbijkomen die ik dan als screenshot bewaar in een map als inspiratie. Zo zag ik mooie foto’s van wandrekken waaraan je je gereedschap, onder handbereik en op maat gesorteerd, kunt ophangen. Dat leek mij handig, zeker omdat de oude gereedschapsdozen uit elkaar begonnen te vallen en ik steeds vaker aan het klussen was in de berging.

  Hoe kon ik dit zelf maken met minimale kosten?

  Welk gereedschap wilde ik precies ophangen? En hoe zou dat kunnen? Ik besloot het gereedschap op een oude plank te leggen om een indruk te krijgen of het wel zou passen en had de plank al een plek in de berging gegeven, waar je er makkelijk bij kon en die niet in de loop staat.

 • citroenplant juni 2018
  Planten

  Citroenplant zelf kweken?

  Ik had weer een enthousiast idee. Ik ga mijn eigen citroenplant kweken!

  Bio citroenen gekocht. De pitten heb ik gewassen en gedroogd op de verwarming. Ik heb ze toen midden in de zomer van 2016 in een potje met aarde gestopt en verwachtte niks. Kwamen er wel 3 stekkies van de citroenplant omhoog!

  citroenplant hangend
  citroenplant in 2016.

  Het jaar erop deden de twee citroenplanten het minder goed en 1 plantje heeft het niet gered. Toen ben ik mij erin gaan verdiepen wat de citroenplant eigenlijk nodig had.

  Voorwaarden voor succes

  grond

  Ze hebben cactusgrond nodig, oeps.

  mest-stoffen

  En ook nog meststoffen speciaal voor de Citrusplant. Gele blaadjes dan te weinig mest-stoffen.

  snoeien

  In de herfst de bovenste dode takjes gesnoeid. De helft van hun potjes de cactusgrond erbij gedaan. Meteen kwamen er nieuwe blaadjes aan de citroenplanten en zijn ze weer happy!

 • rits van slaapzak
  Tips van Felicia

  Rits stroef?

  Na het wassen van bijvoorbeeld je slaapzak gaat de rits vaak stroef. Ook spijkerbroeken en stoffen tassen met ritsen hebben dit vaak na een tijdje. Je hoeft dan niet meteen een nieuwe rits erin te naaien of een nieuwe spijkerbroek te gaan kopen.

  Haal er iets vets langs: één die bij kamertemperatuur hard is en niet afgeeft bij voorkeur.

  blokje vet langs rits

  Dit blokje wit vet had ik nog van mijn opa gekregen. Ook zwartachtig poeder gaf hij mij; grafiet. Hetzelfde als de binnenkant van een potlood. Maar dit geeft wel zwart af en was voor cilindersloten bedoelt. Tegenwoordig is WD-40 ook een fijne optie daarvoor, en je kan dan ook wat meer in een scharnier spuiten daarmee. Maar wd-40 op mijn slaapzak…nou nee, dan kan ik hem weer wassen.

  Dus voor de ritsen gebruik ik nog steeds dat witte vet. Het blijft hard, ook als je die met warme vingers lang vasthoudt. Weet niet precies wat het dan is en of het nog te koop is. Ik vermoed een soort paraffine, net als kaarsvet. Daar lijkt het op. Dus een waxinelichtje erlangs halen zou ook moeten werken.

  Bij deze slaapzak was er ook nog een hoekje rechtsonder die de rits maakt. Daar bleef de rits eigenlijk altijd hangen. Nu niet meer! Soepel en snel. Weer klaar voor gebruik.

 • quote
  Digitale techniek

  10 favoriete quotes

  Verzamel jij ook quotes? Ik probeerde ze altijd te onthouden, maar dan onthield ik er maar 3 tegelijk en na een paar jaar vergat ik ze ook weer. Totdat ik ze ging opschrijven. En in de digitale wereld gaat dat wel zo snel en makkelijk.

  Waarom dit artikel?

  Omdat veel mensen te weinig bewust zijn, of een beetje inspiratie wel kunnen gebruiken.

  Eigen Quotes-app voor de Mac

  Vorig jaar wilde ik zelf een Quotes App maken voor mijn mac. Was een beetje aan het klooien met leren scripten, maar nog niet voor de mac. 

 • toetsenbord kwast zeem
  DIY

  Toetsenbord schoonmaken in 4 minuten

  Heb jij ook wel eens een haperende toets gehad, omdat deze te vies was geworden? Op de volgende manier maak ik mijn toetsenbord schoon en heb ik dat probleem niet meer. Om het goed te laten zien heb ik een filmpje gemaakt.