energie centra

Deze 7 chakra’s zijn energieknooppunten die in je lichaam werkzaam zijn. Er zijn nog meer chakra’s die zich buiten je lichaam bevinden.

Deze chakra’s staan in verbinding met energetische velden om je heen. Het etherische veld bevind zich tot vlak boven de huid maar 1 cm ongeveer. Dit was lastig om precies te tekenen. alle velden samen zitten ongeveer tot 1 armslengte om je heen, maar dit kan ook veel groter of kleiner gevoeld worden.

De chakra’s die zich buiten je lichaam bevinden zijn in de evolutie van de mens steeds belangrijker aan het worden. Hierover volgt later nog een artikel.

energievelden

Alle mensen en in feite alles wat leeft heeft een energieveld en chakra’s.

Ook je huisdier. Als ik een tijdje naar één van mijn katten staar kan ik het etherische veld om haar heen zien, een soort wit-goudachtig lichtveld tot vlak buiten haar vachtje.

Een leuke oefening als je wil beginnen met auravelden zien, dat zijn die energievelden, maar dan neem je al die kleuren van de verschillende velden waar als een soort geheel plaatje. En energie is iets dat beweegt en verandert. Ook je emoties, gevoelens en je overtuigingen spelen een rol in welke kleuren sterker of juist zwakker zijn in je auraveld.

De aarde heeft ook een energieveld en die wordt gemeten door een russisch ruimtestation. Dit heet de Schumann resonantie. Deze wordt beïnvloed o.a. door zonnestralen, zonnevlammen en planeten.

Schumann resonantie op 23 december 2018

Wat heb je eraan om te weten dat we uit energie bestaan en wat kun je ermee?

Je kunt de energie leren “voelen” van jezelf en anderen, je kan de energievelden/ aura’s leren “zien”. Dit doe je met je innerlijke zintuigen. En wat je eraan hebt is dat je een beter inzicht krijgt in wie je bent, wat je sterke en zwakke punten zijn. En dan kun je actief daarmee aan de slag gaan om je lekkerder te voelen, sterker te zijn, positiever in je leven te staan kortom je gezondheid verbeteren. Of om oude overtuigingen, die als een blinde vlek soms zijn, aan te kunnen gaan pakken. Zelfactualisatie heet dat volgens Maslow.

En leren aanvoelen hoe een ander zijn energie op dat moment is handig als je beter wilt leren communiceren. En ja, je kunt het ook gebruiken als je anderen daarmee gaat manipuleren om te doen wat jij wilt. Dat is een keuze. Maar voel dan ook even wat dat met je eigen energie doet…


Als je jezelf zou vergelijken met de batterij van je mobieltje dan is de mededeling “uw batterij is bijna leeg” niet verschenen en opeens is je mobieltje leeg. Om dan na het opladen alleen te kijken naar die ene app die die mededeling moet geven is te kort door de bocht. Je controleert dan slechts 1 ding. Maar als je het als een compleet systeem bekijkt, dan kom je er bijvoorbeeld achter dat je teveel apps open laat staan en dat je het geluid te zacht hebt staan om de “pling” van de melding te kunnen horen.

De batterij moet gebruikt worden, met regelmaat. Opladen EN ontladen in balans. Kortom je hebt dus wel een beetje uitdaging nodig! En alleen jij weet wat je aankan op dit moment, een ander kan dat niet bepalen voor jou, tenzij het een energielezer is. Maar jij bent de baas over je eigen systeem toch?

Dus door bijvoorbeeld iedere ochtend kort te mediteren en je chakra’s te voelen, op te schonen en op te laden en je batterij in topconditie te brengen kun je de hele dag beter presteren en ook ontvang je dan het signaal “nu ontspannen en opladen” ook direct. En je batterij/systeem is dan ook in staat om in die modus over te schakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *