jaarafsluiting

Aan het einde van een jaar maken we vaak een overzicht van de afgelopen gebeurtenissen en veranderingen in ons leven en maken we ons op voor een nieuw jaar.

Je ziet dan overzichten van beelden uit het nieuws van het voorbije jaar. Of je denkt terug aan je eigen leven van het afgelopen jaar; je verhuizing, nieuwe relatie of vrienden, je herstel na ziekte, de geboorte van je kind, het sterven van een geliefde of je begon aan je nieuwe droombaan. Je maakt een balans zogezegd.

Ook kun je er met een blik naar kijken of meer voelen die meer energetisch is. Hoe het voelde door het jaar heen. In je lichaam, welke gedachtes herhaalden zich telkens, welke angsten, verlangens en of deze zich manifesteerden of niet. Welke intenties had je aan het begin van dit jaar en wat is daarvan naar je toe gekomen of juist niet? Heb je een dagboek of agenda waar je dat jaarlijks in bijhoud? Misschien een leuke nieuwe traditie om dat jaarlijks te doen en dan de voorspelling te kijken en die te noteren erbij, om aan het einde van het jaar te checken hoe het werkelijk gegaan is. Zo ook de volgende oefening vanuit de rationele feiten, maar ook dat dieper voelende veld.


Oefening:

Pak pen en papier. Ga er rustig voor zitten en adem bewust even door. Ontspan. Neem dan een paar minuten om de volgende vragen hardop te stellen en schrijf zonder nadenken of oordelen op wat er in je opkomt:1. Waar ben ik dankbaar voor wat er in 2021 is verandert?
(schrijf 10 punten op kleine dingen, grote dingen, geen oordeel!
b.v. ik ben dankbaar voor mijn huisdieren die me zoveel vreugde geven.


2. Wat wil ik in 2022 aantrekken?
(schrijf 10 punten op, het hoeft niet heel precies te zijn)
b.v. ik wil meer balans aantrekken.

Door deze oefening te doen krijg je meer inzicht in jezelf. En je opent je energieveld voor de nieuwe energieën die je wilt aantrekken. En dus ook een grotere kans dat je die daadwerkelijk gaat aantrekken de komende tijd. Zo creëer je je eigen wereld i.p.v afhankelijk te zijn van omstandigheden en de buitenwereld. Bron – Lee Harris (in het engels).

Voor wie meer inzicht wil:

3. Wie was je in 2021 en wie wil je in 2022 zijn als mens?

4. Wat zal jou het grootste gevoel van blijheid geven in 2022?Veel liefs,

Felicia.

Deel je hart hier