hangzak fornuis
DIY,  Voedsel

Kookhangzak DIY

In mijn huidige keuken heb ik weinig plek en best veel kookspullen. Tijdens het koken gebruik ik houten spatels en die leg ik dan op een bordje of keukenpapiertje voor de hygiëne. Dat was of slecht voor het milieu of extra afwas. In mijn hoofd onthou ik dat soort kleine ergernissen en af en toe kom ik dan op een idee. Zo ontstond de ‘kookhangzak’.

Feng shui in de keuken

Lang geleden heb ik mij wat verdiept in feng shui, de kunst van de energie in je huis, die zich vertaald in je leven, zo te beïnvloeden d.m.v. remedies, dat je eigen energie er ook beter of meer in balans van wordt.

Een van de remedies was: een houten plank tussen aanrecht en fornuis. Waarom? De kraan waar water uitkomt is natuurlijk het water element. Je fornuis is vuur element. En het hout element van de plank ertussen, balanceert die energie.  Mij leek het logisch en ik had toch een vervelend gat ertussen, dus het poetsen werd ook een stuk sneller en makkelijker.
Wel vond ik de houten plank nogal opvallen en ik kreeg er wel eens vragen over, waarom die daar stond.

Ik wilde ik iets aan of op die plank maken zodat ik daar die spatels in kon zetten. Maar wat? een bakje of rekje? dat zou best weer wat ruimte innemen en dan moet je die ook weer afwassen. Dus daar wilde ik ook op letten. Functioneel en makkelijk te wassen. Ja veeleisend typetje!

Miskoop

Nadat ik een keer iets gekocht had voor de afstandsbedieningen (€4,99) bleek dat ik die niet gebruikte en het verschoof steeds naar beneden ondanks het tegengewicht van een metalen staaf aan de andere kant.

Zuinigheid

Mijn hersens werken blijkbaar zo, dat ik het zonde vind om dan iets nieuws, hoe duur het ook was dan niet te gebruiken. Een echte Nederlander haha.

Mijn idee

Ik hang die zak aan die houten plank en ik bevestig hem aan de achterkant met een nietpistool! Zie ook hoe ik het hoofdbord maakte m.b.v. dit nietpistool. Binnen 10minuten zat die kookhangzak vast en meteen die avond bij het koken gebruikt. Ik was helemaal ‘happy’.

voorkant kookhangzak
achterkant kookhangzak

De voordelen van de kookhangzak

Spatels ondersteboven is hygiënisch.
Meer plek op je aanrecht.
De stof is afwasbaar en laat geen vocht door.
Door de zwarte kleur staat het best chique!
Er kan ook peper en zout in en de olieverstuiver.

Nadelen?

Als je met veel olie of saus kookt, dan kan dat langs de handvatten van de houten spatels naar beneden lopen. Maar ik gebruik eigenlijk altijd 2 spatels. Daarmee kan ik makkelijker vanaf twee kanten het gerecht omscheppen, en ook kun je de overtollige saus/olie met de ene spatel makkelijk van de andere spatel afvegen. Dus geen probleem meer.

Het resultaat

hangzak fornuis
Wil je dit Bericht delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *