Songs

Af en toe maak ik een liedje.

Opnameknop aan, gitaar met plectrum in mijn handen en gaan! Rauw en puur.

Ik heb wel eens geprobeerd die liedjes dan netjes te maken, te stroomlijnen, betere teksten van te maken, maar ik verloor daarbij de emotie, ging live zingend toch weer andere teksten zingen en er ontbrak iets van de kern. Kennelijk is dit dan precies goed zoals ik het doe. Inclusief valse tonen, knerpende gitaar soms of een gitaarsnaar die niet meewerkt.

Ook doe ik geen moeite om er ‘leuk’ uit te zien. Dit is wie ik ben; take it or leave it. En soms heb ik een dag dat ik het wel leuk vind om mij op te maken of wat meer kleur te dragen en als ik dan toevallig een liedje opneem dan staat het wel meteen ook beter. Maar het gaat om die kern. Gevoel. Een open hart.

En muziek is heilzaam op vele levels. En die kant heb ik te weinig begrepen. Sinds mijn awakening is er meer diepte gekomen; in wat muziek en Klanken met je lichaam en energieveld kan doen. Zelf ben Ik nog steeds onder de indruk ervan. En ik voel die vibraties van het zingen en spelen door mij heen gaan als een soort water. De kracht ervan ervaar ik op een heel ander level dan alleen mijn oren.

Muziek brengt ons thuis…naar ons hart.

Felicia

Thema’s

Vroeger waren het vooral liedjes over de ideale liefde. Tja, je bent single en je wilt wat haha. Ik ben ook wel verliefd geweest, vooral onbereikbare liefde. Het inspireerde mij, al die gevoelens, de ongrijpbaarheid, het idee van noodlot, verlangens. Ook mijn keuzes in het leven waren meestal niet logisch, maar op gevoel. Ook dat bracht vaak verschillende ervaringen, gevoelens en frustraties met zich mee. Een muze komt in vele gedaanten, en de meeste mensen weten niet eens hoe belangrijk ze voor mij geweest zijn. Daar ben ik dan weer veel te verlegen voor.

Hoe zou iemand reageren als je dat zou zeggen? Ik heb het een keer wel gedaan met knikkende knieën. Voor een jonge knul die ik op een feestje ontmoette, totaal niet mijn type, maar ik schreef een liedje over iets dat hij raakte in mij, en de week erop in de discotheek schreeuwde ik het in zijn oor, om boven de muziek uit te stijgen; ‘ik heb een liedje voor jou geschreven’. Hij was verbaasd en lachte me uit. Ondertussen stond hij de mooie meiden te versieren en had totaal geen oog of aandacht voor mij of mijn liedje. Daar ging het ook niet om. Gewoon ‘heej leuk, ik wil het wel een keer horen’ ofzoiets, dat had wel fijn geweest. Ik heb het cassettebandje nog. Oh, wat was ik verlegen en toch moedig tegelijk.

Ook de natuur of een wasmachine die bonkend centrifugeert kan een inspiratiebron voor een liedje zijn.

Tegenwoordig is het spirituele thema meer aanwezig. En de tijd waarin wij leven. Ook daag ik mezelf uit door een liedje over een tarotkaart te schrijven bijvoorbeeld. Of ik laat gewoon alles door mij heen stromen wat eruit wil, net als je dromen, pas in de ochtend weet je wat je gedroomd hebt. De teksten zijn bijna allemaal fictief, ook wel filosofisch, waar ik over zing, de emoties zijn echt.

Waarom ik deze songs deel, is vanuit de hoop dat het jou mag inspireren. En wie weet gaat je hart een beetje verder open. Liefde is de grootste kracht in het Universum….en niet alleen die van mij!

Liefs,

Felicia.

Light your Soul up (2021):


What is love? (2021):

Just a step closer to love (2021):

Trousers in your socks (2021):

Crazy over You Blues

Lang geleden een bluesje in Limburg…

Crazy over you Blues (feliciadewilt@2005)

My True Love

My true love (feliciadewilt@2008)

I don’t know what happened

I don’t know what happened (feliciadewilt@april2009)

I kiss the Morning

I kiss the morning (feliciadewilt@2007)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *