olieverstuiver
Duurzaamheid,  Voedsel

Olieverstuiver zin of onzin?

Vorige zomer kocht ik bij een goede online keukenwinkel een olieverstuiver (17 euro), omdat ik dacht dat het in gebruik veel olijfolie zou besparen. Een liter olijfolie om in te bakken deed ik gewoonlijk ongeveer 3 maanden mee. En ook bij het invetten van bakblik of ovenschaal zou dit handig kunnen zijn.

Verstuiven of sprayen?

Deze kan 2 dingen, als je met normale kracht duwt dan krijgt je een straaltje olie, met meer kracht krijg je een wijdere spray, een beetje zoals een douche. Voor mij is dit prima. Voor het invetten van een bakblik is het net niet goed genoeg, daarvoor pak ik dan een siliconen kwastje. Toch is dan de hoeveelheid precies goed en ook hoef ik minder lang te kwasten.

Olieverbruik

Inmiddels heb ik deze verstuiver een keer of 5 bijgevuld. En ik bedacht opeens dat ik al heel lang geen nieuwe olijfolie meer had gekocht. En de fles die ik op voorraad heb staan stond er nog steeds. Dus hoe lang doe ik nu met mijn literfles olijfolie?
Een jaar met de grote oliefles van 1 liter!!!!!

Geldbesparing

Dit bespaart mij veel geld op jaarbasis, want olijfolie is duur. Een goed merk  van 1 liter kost rond de 9 euro.
Dus per jaar koop je dus 4x een fles of 1x een fles.
4x9euro=36 of met verstuiver 1x9euro=9.
Verschil van 27 euro per jaar.

Levert de olieverstuiver zijn prijs op in besparing?

hangzak fornuis

Kosten van de olieverstuiver waren 17 euro. Dus heb ik de prijs voor de verstuiver er al uit! Eens kijken hoe lang de verstuiver meegaat!

Bewaarplek

En hierin bewaar ik hem (achteraan naast het peper en zout), onder handbereik bij het koken. Als je wilt weten hoe ik die gemaakt heb Kookhangzak DIY.

Wil je dit Bericht delen?