Poezenmafia

Kroeltje is mafioso. Ik heb 2 katten Kroeltje en Lola allebei even oud, nu zo’n 4 jaar schat ik. En ze waren op straat gevonden en via het asiel werden ze onderdeel van mijn gezin.

Nu is het zo dat ze ongelofelijk lieve karakters hebben. Maar dat verandert zodra er eten in het spel is.

Dan verandert Kroeltje in een mafioso. Wat bedoel ik daarmee? Ze terroriseert mijn andere kat Lola. Kroeltje eet als eerste, Lola moet wachten, die wordt boos aangekeken. Lola wacht braaf. Als Kroeltje bijna klaar is en zich uitrekt dan gaat Lola pas eten. Vervolgens blijft Kroeltje aan haar bakje ruiken, dan ook richting Lola aan haar oren, haar oksel, net zo lang tot Lola een stukje aan de kant gaat en dan eet ze een brokje uit haar bakje. Vervolgens is Lola zo geïntimideert dat ze aan de kant blijft en maar wat water gaat drinken. Kroeltje eet op die manier anderhalf keer zoveel als wat ze mag en Lola eet de helft te weinig.

Als je naar de foto kijkt dan begrijp je meteen welke poes welk gedrag vertoont en hoe ze heten.

Om dit mafioso gedrag te pareren heb ik een list bedacht.

Plan A: Ik geef maar de helft van de brokjes aan Kroeltje en een heel schepje aan Lola. Nu krijgt Kroeltje dus 1 schepje en Lola een halve. Maar geen anderhalf meer. Kroeltje heeft dus honger en wordt nog gemener naar Lola….oei.

Nu moet ik erbij blijven. Half schepje aan Kroeltje, die begint vast. Dan Lola een heel schepje, Kroeltje kijkt al jaloers naar haar bakje terwijl ze nog aan het eten is. Vervolgens blijf ik erachter staan. Zodra Kroeltje een beweging maakt richting Lola maak ik een sissend geluid en zeg ‘eigen bakje’. Ze kijkt boos om en kijkt mij aan. ‘Wat nou? dit doe ik altijd!’ En ze gaat weer richting Lola’s bakje die nog steeds langzaam zit te eten. Weer sis ik. Helaas schrikt Lola er ook van en Kroeltje ziet kans in de haast nog een brokje te pikken van haar en rent ermee weg.

Tijd voor Plan B: ik blijf erachter staan klaar om haar in haar nekvel te grijpen. Poeslief eten ze en Kroeltje schijnheilig uitrekkend gaat meteen aan de kant, maar op datzelfde moment gaat ook Lola weg en die was nog helemaal niet klaar met eten….nou moe! Bakje van Lola weer hoog zetten en straks nog een keer aanbieden. Ondertussen hoor ik ze ruzie maken in de kamer. Kroeltje neemt wraak op Lola. En die deed niks. Oeh wat gemeen!

Plan C: Lola krijgt naast mij bij de computer voortaan haar eten en Kroeltje op de oude plek. Ruzies ja. Afvallen zal ze! Onze mafiososo poes. En daarna kan ze weer met ‘eigen bakje’ bijgestuurd worden. Hoop ik. Een paar dagen dan, tot ze het weer probeert. ‘Net Croma..je moet er wel bij blijven’.

Plan D…..in aparte kamers eten geven? Al geprobeerd, dan eet Lola dus helemaal niet. Zo gevoelig en dan gaat Kroeltje aan haar deur krabbelen, of omgekeerd. en dan allebei paniekerig. Stelletje mutsen.

Plan E: geef ze met de hand ieder 1 brokje telkens en gooi die van Kroeltje verder weg dan moet ze ook ngo meer bewegen. Ja werkt. Alsnog ruzie. Lola eet toch niet meer en Kroeltje te weinig. Afreageren op Lola. tja. moedeloos soms van ja.

Wie weet er nog een goeie oplossing voor plan F?

En voor wie er een les uit wil halen als mens? Geef nooit toe aan pestkoppen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *