toetsenbord kwast zeem
DIY

Toetsenbord schoonmaken in 4 minuten

Heb jij ook wel eens een haperende toets gehad, omdat deze te vies was geworden? Op de volgende manier maak ik mijn toetsenbord schoon en heb ik dat probleem niet meer. Om het goed te laten zien heb ik een filmpje gemaakt.

Benodigdheden:

  • een vies toetsenbord.
  • Een licht vochtige natuurzeem.
  • Een kwast met zachte haren.
  • En eventueel nog wat azijnwater(flinke scheut in een oude spuitfles), dus meer water dan azijn.

Voorbereiding

Koppel je keyboard los; bluetooth knop uit/ bij systeemvoorkeuren-bluetooth-toetsenbord-verbreek verbinding of usb kabeltje eruit trekken. Batterij eruit kan natuurlijk ook haha.

En beginnen maar

Hou het toetsenbord ondersteboven met één hand en pak de zeem. Maak de onderkant schoon en let op de rubberen steuntjes, hoe beter die schoon zijn om beter het toetsenbord op je buro blijft liggen.

Kloppen? ja, kloppen

Daarna ga je met je vingers zacht kloppende bewegingen maken om al het stof tussen de toetsen eruit te laten vallen. De zwaartekracht helpt je. Je pakt de kwast en maakt (zonder druk te geven) nog wat cirkelende bewegingen, terwijl je het toetsenbord nog steeds ondersteboven vasthoudt.

“Souflé de la” toetsenbord

Daarna omdraaien en eerst met de droge kwast en daarna met de natte zeem alle laatste viezigheid ervan af vegen. En klaar.

Bijhouden helpt

En als je op een ander moment iets van kruimels op je keyboard hebt, hou hem eerst ondersteboven, pak de kwast en maak cirkelende bewegingen. Zo voorkom je dat de kruimels tussen de toetsen kunnen komen en is de volgende keer minder werk en minder kans dat er een toets blijft hangen. Mijn toetsenborden gaan minimaal 10 jaar mee, met dagelijks 10 tot 12 uur gebruik. Hoewel mijn huidige toetsenbord wel sneller slijt bij de lettertjes…

Oud probleem met plakkende polssteun opgelost

Hiervoor had ik een Logitech toetsenbord al bijna 14 jaar. Wel zat er een polssteun op die begon te plakken. Iets van zilver-huppeldepup tegen bacteriën zat erop. En nergens kunnen vinden hoe je die rand kon schoonmaken. Toen van minst agressief naar steeds sterkere schoonmaakmiddelen gegaan. Bleek met baking soda en azijnwater een perfecte oplossing te zijn. Zo zie je maar; overal is wel een oplossing/ poetsmiddel voor te vinden.

Heb je nog vragen of tips nodig?

Jouw poetsmethode delen? Of vertellen hoe lang jij doet met je toetsenbord is misschien leuk voor de andere lezers. En als je nog vragen hebt, of een specifiek soort vlek hebt die je niet van je toetsenbord kunt krijgen. Dan help ik graag!

Wil je dit Bericht delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *