wieltje tafel
DIY

Wieltjes onder je koffietafel DIY

Regelmatig verplaats ik de meubels in mijn huis

Gewoon omdat ik daar zin in krijg, of omdat ik een winter en zomer opstelling wil. De zomeropstelling had ik al gedaan, maar de koffietafel staat nu ver van de bank. En doordat er een kabel loopt voor internet, en daar kleedjes en een schapenvacht op liggen, is het verschuiven van dat tafeltje niet zo prettig te doen. Wieltjes eronder zou het fijner maken.

Idee genoteerd

Wieltjes gekocht voor minder dan €8. Afmetingen van de onderkant van de poten is wel handig en ook weten hoeveel gewicht het moet kunnen dragen. Met een plaat voor schroeven leek mij het beste, eventueel nog extra verlijmen. Maar dat heeft met zijwaartse krachten weinig toegevoegde waarde. Dus alleen mijn pot met oude schroeven erbij gepakt en de boormachine.

oude schroeven

Welke schroeven?

tafel ondersteboven

Het aantal schroeven (4 per wiel x 4 poten=16) klaargelegd. Allemaal dezelfde lengte en zelfde soort kruiskop. De tafel vast ondersteboven neergelegd.

Voorboren

Bij de eerste schroef bleek al snel dat ik toch moest voorboren. Dus het boortje, met iets kleinere diameter dan het schroefdraad van de schroeven, op de boormachine en alle gaten voorboren.

boren wieltjesplaat aan tafelpoot 3

Daarna de wieltjes en schroeven en die gingen er snel en gemakkelijk in. Alleen bleek het geperste hout van het tafeltje toch iets te splijten, ondanks dat ik de langzaamste stand van de boormachine gebruikte. Het is gelukkig niet zichtbaar en het was weer een goedkoop project. Bovendien had ik die wieltjes gekocht met het idee ze over een tijd nog ergens anders onder te kunnen zetten.

boren wieltjesplaat aan tafelpoot 4

Het werkt!

Voorlopig kan het tafeltje verreden worden en ik ben er blij mee, zie filmpje hieronder.

Wil je dit Bericht delen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *