affirmaties
Gratis,  Nieuws

Affirmaties

Introductie

Zoals je misschien al gemerkt hebt hou ik niet van de wollige taal die je vaak in de spirituele wereld leest. Ik hou van direct, recht voor z’n raap, WYSIWYG… Het ‘what you see is what you get’ principe. Dus ook bij het onderwerp affirmaties ga ik niet moeilijk doen en dat je urenlang allerlei vage woorden leest over de werking, de magie of sprookjes. Hier volgt to-the-point uitleg met voorbeelden.

De Formule

intentie x geloven x hart x herhaling

Intentie is wat je hoopt te bereiken ermee. Die bepaal je van tevoren of die heb je soms al als je besluit affirmatie’s te willen gaan doen. Je doet het met je denken.

Geloven: eerst weten wat je gelooft wat waar is voor jou. Je lichaam weet dat en geef je signalen af die je kunt testen. Het is je onbewuste deel wat je aanspreekt. Zie kinesiologie oefening. Vingers of in je buik voelen waar/niet waar. Dus je stelt vragen eerst aan jezelf. Wat is nu waar?

Hart. Alles wat je doet is vanuit je hart, voor je hoogste goed het best werkend. Dus als je weet wat je gelooft dan verzin je woorden die daar net een stapje verder van verwijderd zijn recht in je wenselijke geloof/waarheid. Je gidst jezelf liefdevol op je pad.

Herhalen. Dan ga je die 3x per dag een aantal keer herhalen en dat 21 dagen lang. Hardop. Met intentie, met testen wat je gelooft en vanuit je hart. Ook Subliminal kan het werk. Dan spreek je het in op audio en die speel je af tijdens dagelijkse activiteiten zoals de afwas, wandelen, was vouwen, stofzuigen etc.


Voorbeeld

Recept: herhaal iedere zin 21 Laar dagen lang drie keer per dag hard op volgens de formule. En sta jezelf toe te voelen wat het met je doet: emotioneel, je lichaam, je denken.

From worthless to worthy to valuable. 

I am worthless.

I am born so I am allowed to be here on earth. 

I am worthy of living on this planet. 

I am worthy even if I do nothing. 

I am worthy.

I am valuable by just breathing and being on this planet. 

I am valuable as I am, with all my talents and my character.

I am valuable.


De 5 kernwonden

Om jezelf te helpen te begrijpen welke zinnetje wilt veranderen en wat de kernwond ervan is. Dit kun je bedenken, of kun je achterhalen op deze manier. Kijk maar wat je masker is en wat de onderliggende emotie is dan zie je waar die kernwond vandaan komt. 

Ga dan weer een schema noteren van hoe je vanuit die bond en wat je gelooft wat nog een waar is goeie stapjes kan gaan maken omdat niet meer te geloven. Zoals in het voorbeeld hierboven.

Als je emoties ervaart of  associaties met momenten uit je jeugd waarin dit gebeurde kun je dit gewoon toelaten en uitademen. Je hoeft het niet te begrijpen. Het is oude energie, die jou niet langer dient. Wees simpelweg bereid de oude emoties te uiten, huilen, boos worden etc. en probeer dit dan op creatieve wijze veilig te uiten. Adem het uit. Blijf in je hart aanwezig als Observer terwijl je dit doet. Dit is een healing techniek.

Lukt dit niet zelf bij een van de kern wonden, vraag dan een lichtwerker of healer je daarbij te assisteren. Soms heb je iemand nodig die een veilige veilige ruimte voor je vasthoudt terwijl je ergens doorheen gaat of het kan loslaten. Dit is menselijk en maak je niet zwak, maar juist sterk dat je het alsnog aan wilt gaan. Moedig zelfs!

5 kernwonden schema

 Als je denkt dat je meteen die stappen kunt overslaan en de laatste affirmatie gaat herhalen terwijl je lichaam geloof dat je waardeloos bent, dan gaat het tegen je werken. Je voelt je nog waardelozer. Dit is ook wel met soms totaal geen zin heeft om affirmaties van anderen te doen of te luisteren. Het waarom heb ik dan een dagelijkse affirmatiekaart op mijn website? Om je wat inspiratie te geven en zinnen te gebruiken die je misschien zelf nog niet bedacht had.

Liefs,

Felicia.

image_pdfOpen the pdfimage_printPrint the pdf
Delen is lief!
error: Content is protected !!