mindfulness txt
Blog artikelen

Mindfulness

Heb jíj al een cursus Mindfulness gedaan?

Al meerdere keren deed ik een cursus of training; soms in een groep, zelf met cd’s en video’s op Youtube. En het blijft me opvallen dat ik dat in mijn leven telkens toepas. Aandacht voor wat er is en dan mijn licht van bewustzijn erop schijnen en de 7 hoofdpunten toepassen. Het is een manier van Zijn geworden. Een dagelijkse praktisering.

Het blijft nodig om dit te doen, niemand is perfect hè! Perfectionisme had ik lang last van ja; dan ben je dus aan het streven, nummer 5 op de lijst!

De oorzaak van perfectionisme kun je dan ook nog aanpakken bewust vanuit de 5 kernwonden, hierover later meer. Want alles heeft een oorzaak en een gevolg, dat is een universele wetmatigheid! En alleen de symptomen bestrijden is een ouderwetse manier van aanpakken die niks werkelijk oplost, we hebben nu meer tools, dus gebruik ze!

Hier een lijstje van de 7 hoofdpunten om je geheugen op te frissen:

1 niet oordelen
2 geduld
3 eindeloos opnieuw beginnen
4 vertrouwen
5 niet streven
6 acceptatie
7 loslaten

Download for FREE!

Omdat ik dit graag uit mijn hoofd wilde leren lang geleden, had ik van de eerste letters een woord gemaakt; ik koos voor: “langven“, want “ongeval” leek me minder positief haha. Zo kon ik snel de punten afgaan, waar ik ook was.

Zie ook mijn andere artikelen;

En voor meer informatie over wat Mindfulness eigenlijk is: https://www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/mindfulness/

Liefs,

Felicia.

Delen is lief!
error: Content is protected !!