meditatie txt
Blog artikelen,  Meditatie

zorgen transmuteren

Zorgen heeft iedereen wel eens, je kunt ook ermee leren omgaan middels energie werk. Hierbij transmuteer je de energie zelf in positieve bruikbare energie. Ja, het lijkt heel wonderlijk, maar doe het eens mee en je zult zelf ervaren hoe het voelt voor jou.

Als jij denkt dat je dat kan, dan kan je dat.

Leren omgaan cognitief, bewustzijn inzetten of onzin?

Iedereen gebruikt onbewust manieren om om te gaan met problemen, zorgen en stress. In de psychologie vinden we als gevolg daarvan meerder copingstijlen, dus hoe we omgaan met de wereld en mensen om ons heen. Dit is vaak gebaseerd op tegenpolen van de energie die we tot dan toe ervaren hebben. Dit kun je ook zien als je ervaringen en programmering als kind.

Coping stijlen:
  • Actief aanpakken
  • Palliatief: afleiding zoeken (teveel sporten/ eten)
  • Vermijden
  • Sociale steun
  • Passief patroon (depressief)
  • Expressie (agressief)
  • Geruststellende gedachten

Er zijn meerdere manieren om problemen aan te pakken.

Hierbij hebben we te maken met ons linker en rechter hersenhelft, onze gedachten, emoties en overtuigingen. “Ken u zelf” is ook weten wat je gelooft wat waar is of niet voor jou. Weten welke herhalende gedachten je hebt, welke emoties je niet uit of juist teveel etc. En ook dat je een spirit hebt. Dus externe focus of interne focus qua zintuigelijke waarneming en een voorkeur voor je denkpatronen.

Ben je meer analyserend van geest of meer holistisch en volg je synchroniciteiten in je leven? Meer mannelijk of meer vrouwelijk van energie? Misschien wel van allebei een beetje?

Cognitieve stijlen

Of volgens R. Sternbergs werk kun je meerdere cognitieve stijlen gebruiken:

1 hierarchisch: meerdere doelen met één prioriteit
2 monarchisch: één doel of activiteit tot einde afmaken
3 oligarchisch: prioriteiten met verschillende moeilijkheidsgraad
4 anarchisch: geen duidelijke keuze voor 1 systeem van denken voor benadering probleem. (meerdere stijlen bewust kunnen inzetten)

Dit om je toch nog wat mee te willen geven, als je dat energiewerk maar niet voelt of oordeelt als onzin. Wat prima is. Iedereen vind zijn of haar eigen weg wel. Mocht je dit willen uitdagen in jezelf probeer dan deze gratis reclameloze video hoe je je eigen energie kan leren voelen

Het principe van de energieoefening hieronder, is volgens mij gebaseerd op het accepteren van je zorgen en ze buiten jezelf visualiseren, dan met wat meer afstand, identificeer je je niet meer ermee en dan kun je die energie omzetten. Hierdoor komt die energie weer vrij om te gebruiken op een positieve manier en dan is de negatieve lading eraf. Beetje je verdiepen in quantummechanica en je begrijpt meteen dat dit werkelijk ook zo werkt op atoomnivo. Leuke link naar Physics Girl met haar youtubekanaal. Mocht je geloven dat niet niet kan, dan werkt deze oefening dus niet voor jou op basis daarvan. Kijk dan welke copingstijlen jij toepast normaliter en welke misschien een beter idee is voor jou in deze situatie.

Wanneer je bewuster wordt van wie je bent en wat je denkt en voelt, dan is een cursus mindfulness ook handig of mediteren leren. Hiermee neem je actief en bewust de tijd om naar binnen te gaan en stil te staan bij alles in jou. Daarna kun je betere keuzes gaan maken op basis van bewustzijn. Acceptatie is 1 van de 7 pilaren van de Mindfulness training.

Hier de gratis “transmutatie van zorgen” oefening in het engels:Liefs,
Felicia.

Delen is lief!
error: Content is protected !!