oefening
Gratis,  Meditatie

Mediteren kun je leren

Mediteren doe je om je Bewust te worden van je gedachten, je lichaam en je emoties in het moment van het NU. Je laat het er allemaal Zijn zoals het is. Zonder oordeel!

Dus als ik denk ‘ik heb lelijke dijen’, dan laat ik dat gewoon in mijn gedachten voorbij komen en ik oordeel niet over of die gedachte waar is of niet, of dat ik slecht ben als ik dat denk? Precies! Of als ik moet huilen om een zielige film waarin een dier dood gemaakt wordt, en ik denk aan dat moment tijdens meditatie, dat ik dan weer moet huilen en dat ik dan niet oordeel over het feit dat ik erom moet huilen? Juist. Je accepteert dat je een emotie ervaart. Je bent niet je emotie!

e-motie….energie in beweging dat is de betekenis van emoties. Ze willen gewoon door je lichaam heen stromen en niet vastgehouden worden. Dan is het een hechting geworden. Net als bij gedachten. Het wil gewoon door met denken zonder dat jij er betekenis en zwaarte aan geeft en het beoordeelt als waar of niet waar. Een mening hebben of een overtuiging is dus vastgezette gedachten. Zonder die hechting zijn het gewoon energie van gedachten of emoties in beweging. Het stroomt als water door je lichaam heen.

Je bent niet je lichaam, niet je gedachten en ook je gevoelens niet. Jij bent het Bewustzijn dat dit kan ervaren……

Ho, even wachten. “Ik ben niet mijn lichaam, of mijn denken?” Het is toch ‘ik denk, dus ik besta’ in de filosofie…? Ja ooit bedacht….denken….door een mens….en jij geeft er een betekenis aan/ overtuiging dat het waar is voor jou?

Dus inderdaad, dat is niet wie jij wérkelijk bent, dat is je tijdelijke aangenomen persoonlijkheid, tijdelijke lichaam in dit leven en je tijdelijke connectie met je ziel of bewustzijn die nu in en om jou heen in je energieveld aanwezig is. Je bent eerder dat bewustzijn, dan al die andere velden van energie waarmee we ons leren te identificeren. Voor een dieper inzicht klik hier.

Let maar op, als je ergens komt waar je nog niemand kent en je stelt je voor. Wat zeg je dan? Ik ben die en die (je naam) en ik ben (je beroep, soms leeftijd, woonplaats, getrouwd of niet, kinderen of niet). En dat allemaal gerelateerd aan het soort contact of de plek waar je dan bent en met wie je kennis maakt.

Het inschatten van hoe iemand echt is op basis van de buitenkant of wat ze zeggen wat hun beroep is….eigenlijk zegt dat dus niks. Wat ze doen, denken en spreken op een wat langere termijn is wie ze zijn in hun bewustzijn. Ook kun je intuïtief voelen hoe iemands energie echt is. Dus of ze vredelievend zijn of niet, of ze jou mogen of niet, etc.

Kortom. Je bent je ziel en je bewoont een lichaam, ervaart een persoonlijkheid, ervaring met beroep/ hobby’s/ relaties en via die ‘filters’ ervaar jij dit leven hier op aarde. Het loslaten van die ‘filters’ en gaan observeren wie je werkelijk bent en je bewust worden van je gedachten, emoties en lichaam van binnen is een proces van je ziel leren kennen.

Je focus ligt naar buiten in de buitenwereld = identificatie met je lichaam/ persoonlijkheid.

Je focus ligt op je binnenwereld, identificatie met je ziel/ werkelijke zelf.

De identificatie met je persoonlijkheid, lichaam e.d. is dus ook een hechting? ja precies. En daarmee maak je ook onderscheid tussen jou en anderen. Als je in ascentie bent en je wordt steeds meer wie je werkelijk bent, dan hecht je steeds minder aan je buitenkant en je oordeelt steeds minder, over jezelf en over anderen.

En hoe kun je dat trainen op een simpele manier?

Begin met een bodyscan van zo’n 16minuten. Doe daarna een meditatie mee, een begeleidde meditatie heet dat. Als dat aardig lukt kun je een stiltemeditatie proberen, zet dan zelf een wekkertje op 10minuten bijvoorbeeld. Ook ademmeditaties zijn prettig, die hebben veel gezondheidsvoordelen, lees ook mijn artikel over de adem voor wat extra inzicht daarvoor. Of probeer deze simpele meditatie eens: de zon!

Voor nog wat meer informatie over mediteren klik dan hier: hoe kies ik een meditatie online die geschikt is voor mij

Liefs,

Felicia.

image_pdfOpen the pdfimage_printPrint the pdf
Delen is lief!
error: Content is protected !!