Blog artikelen,  Gratis,  Meditatie

Ademen

onbewustnatuurlijktrainen in 2 stappengezondheidspiritualiteitoefentips

Ademen is van nature onbewust

Ademen gaat vanzelf of automatisch, aangestuurd door de Vagale Zenuw. Ook is de adem een reflex van je lichaam. Als je onder water kunt zwemmen herken je hoe het voelt als je weer boven water komt.

De natuurlijke ademhaling

ziet eruit als een sinusgolf (zie natuurkunde in wikipedia bijvoorbeeld)

De natuurlijke ademhaling die je als baby doet, verandert als je ouder wordt. Je gaat onwillekeurig anders ademen. Door te zingen, een muziekinstrument te bespelen of yoga, meditatie, ademwerk of anderszins met de adem iets te gaan doen kom je erachter dat je dit onbewust niet zo natuurlijk meer doet. Ook tijdens activiteiten als sporten adem je anders dan in ontspannen toestand. Ook kun je het ademen overnemen van je ouders die als voorbeeld dienen. Heeft een ouder astma bijvoorbeeld kun jij als kind ook hoog en korter gaan ademen. Pas als je bewust iets gaan doen met je adem kom je daar dan achter. Net als de toonhoogte van je stem en hoe je je beweegt neem je die onbewust over van de voorbeelden in je jonge jeugd.

Trainen van de adem

We kunnen door te oefenen en bewust te zijn van hoe we ademen daar actief controle op uitoefenen om zo meer grip te krijgen op onze adem, maar ook op onze energie. Onze vibratie zeg maar. Hier geef ik een simpel stappenplan hoe je dat kunt leren.

Stap 1: Bewust ademen leer je door te voelen hoe snel en hoe diep je ademt. bijvoorbeeld snel en oppervlakkig:

Stap 2: Daarna ga je actief langzamer en dieper ademen met een hand op je buik in een rechte houding of liggend:

Voor meer info over de ademhaling kun je hier kijken hoe het middenrif beweegt.


Er zijn vele activiteiten die gebruik maken van ademhalingstechnieken; zingen, Yoga, Tai chi, blaasinstrument spelen, onder water duiken, meditatie, sporten, ‘circular breathing’/ spelen didgeridoo, etc.

Waar leerde jij bewuster ademen?

Ook kan een App (android) je ondersteunen; https://pranabreath.info/index.php?title=About_Prana_Breath_app

Adem en gezondheid

Hierbij kun je gaan werken aan bepaalde ‘doelen’ zoals dieper ontspannen, minder stress, betere doorbloeding, meer uithoudingsvermogen, stoppen met roken ondersteunen etc. Het bewuster ademen is dus essentieel voor een goede gezondheid! Dit is al vele eeuwen bekend.

Adem en spiritualiteit

Wanneer ik spreek over van 3d naar 5d heeft de bewuste ademhaling ook een belangrijke reden. De adem helpt je te concentreren om in meditatieve toestand te komen, bewust je lichaam te ervaren en dan naar je hart te gaan waar de sleutel verstopt ligt naar hogere dimensies. Hierover later meer. En als je hier beter in wordt kun je ook makkelijk jezelf in een trancetoestand brengen. Sommige mensen kunnen dit van nature al, vandaar dat je dit soort oefeningen beter niet kunt doen als je achter het stuur zit!

Het is essentieel om te gebruiken als spirituele tool, om de geest te kalmeren, naar je hart te gaan, bewuster en dieper te gaan voelen, om ascentie-symptomen te verlichten, om de verbinding met je lichaam te versterken en ook met andere mensen en de natuur etc.

Hoe (vaak) kun je dit bewust ademen het beste gaan oefenen?

Dagelijks kort een aantal keer.

Een maand lang en het wordt een nieuwe gewoonte.

Na 3 maanden is het een dieper programma in je hersenen en kun je ook in stressvolle situaties je adem actief beïnvloeden en dus je gedachten.

Wanneer je 1x per week een uur dit doet, heeft het járen nodig voordat het een gewoonte wordt. Bovendien kun je van te lang bewust ademen ook gaan hyperventileren! Dus kort en vaak is het beste!

Wil je meer tips over mediteren? klik hier.

Liefs,

Felicia

Delen is lief!
error: Content is protected !!