covers txt
Covers,  Nieuws

Do what you love and love what you do

Vandaag zin in bossa nova’s. Met grooves aan het improviseren en meer hartgevoel erbij en andere klanken maken dan normaal. Mijn Cachon en tamboerijn bij mijn voeten en gaan. Ik laat het stromen.

De titel is iets wat je in de spirituele wereld vaak hoort. Wat bedoelen ze toch daarmee? Vanuit mijn ervaring bedoelen ze waarschijnlijk, dat je bewustzijn groeit en dat je steeds meer en vaker bewust bent van je lichaam, je gedachten en je emoties. En dat door training, mindfulness, meditatie, ademoefeningen, mantra zingen etc. vergroot je het, verdiep je het en dan toepassen.

Dat toepassen betekend

bij alles wat je doet bewustzijn toevoegen.

-Felicia

Iedere gedachte onderscheppen, Ieder woord dat je spreekt bewust spreken en ook bewust van wat je daarmee vastlegt voor het Nu of de toekomst. We spreken onbewust soms spreuken uit. “Ik doe het altijd verkeerd” of “ik kan het niet”. Dan veranker je het in de toekomst. Vandaar dat affirmaties ook helpen om het verschil te voelen tussen dat soort zinnen of wat je tegen jezelf zegt in je hoofd en zeker ook hardop sprekend. We zijn dus veel machtiger dan we dachten te zijn! Laat het in je voordeel werken.

En tijdens mijn dagelijkse wandeling geniet ik diep en mijn adem, gedachten, emoties alles is intens en bewust. Ik doe dit al jaren. Vanaf dat ik wakker wordt tot ik naar bed ga. En jezelf betrappen op onbewust gekozen woorden helpt je. Dat is vaak wat je vanuit je diepe onderbewuste vind van iets. Je overtuigingen komen dan op die manier opeens naar buiten. Of je schiet opeens in een diepe trigger, een emotionele reactie.

Dat diepe genieten van je zintuigen is ook de innerlijke zintuigen zo intens gaan waarnemen. En in de natuur is voor mij de fijnste plek om dat te doen. Vaak ook even met blote voeten het gras voelen. Goed voor je aarding en dus je relatie met de planeet.

En als ik muziek maak of dans voel ik mij het meest stromen vanuit die bron van liefde in mijn hart. Ook bij lichttaal spreken en zingen of mijn Klanken en toning. Maar covers spelen maakt mij creatief, omdat er dan een gelimiteerd kader van melodie en akkoorden is. En binnen die limitatie zoek ik naar de natuurlijke stroming, de adem van de muziek zelf voelen, proeven is het meer.

Van de week had ik een Mexicaanse zangeres ontdekt op youtube die mij ook inspireerde met haar zang Lila Downs. Wat een Godin! Met diepe emoties, rauw en puur. Ja, geacteerd en toch, ze heeft veel levenservaring en ze zingt vanuit haar ziel en tegelijk zeer beheerst. Genieten en dansen in de woonkamer. Kan weer op hakken lopen en dansen!

Ik hoop dat dit jullie ook inspireert om te doen waar je van houdt.

En hou van alles wat je in ieder moment doet.

Veel liefs,

Felicia.

image_pdfOpen the pdfimage_printPrint the pdf
Delen is lief!
Reacties uitgeschakeld voor Do what you love and love what you do
error: Content is protected !!