hemel of hel
Blog artikelen

Hemel of hel

Een goede uitleg van hoe wij zelf onze eigen hel of hemel op aarde creëren. De dualiteit. En hoe we zelf kunnen kiezen.

Vanuit onze Westerse manier van denken heb ik de titel vanuit die bewoordingen gekozen. Hemel en hel, of het Lijden of het Paradijs. Alles komt neer op bewustzijn. En in deze tijden is alles vergoot, versnelt en versterkt, zodat wij weer kunnen gaan stijgen in ons bewustzijn en uit die strijd kunnen stappen naar neutraliteit en zelfliefde. Houden van die delen in jezelf die je haat, veracht, niet wilt zien, omdat het pijn doet. Om je overtuigingen onder ogen te komen en iets anders te gaan kiezen.

En omdat het grote onbekende ‘wat dan?’ zich dan aandient. Aanverwant met de donkere nacht van de ziel of is het dat ook waar wij nu als hele mensheid doorheen gaan? Kijk zelf maar.

Een mooi stukje van de woorden die hij spreekt met mijn eigen aanvulling:

Je bent al een Budha.

Wanneer je kiest voor het grote Lijden, neem dan in ieder geval je verantwoordelijkheid voor die keuze. En realiseer je dat je altijd een keuze hebt.

De echte weegschaal van je Wezen heeft te maken met je voorkeur voor de hemel of de hel…

De identificatie met de hel of je ego, die moet je loslaten om voorbij de wachters van de hemel te komen…

De hemel IS je Thuis en je hoort er thuis, maar een anti magnetische kracht houdt je ervan weg tot jij je realiseert, dat het lijden, je ego identiteit….de zielige zelf verhalen … je trauma’s, jij allemaal zelf tot heilig hebt verklaart.

Delen is lief!
error: Content is protected !!