loops maken
Blog artikelen

Loops maken

Hoe loops maken op een computer?

Vandaag spontaan loops maken, ook wel een jingle, met lichttaal erin! Hierbij neem ik je mee door het proces van spontane creatie en hoe ik de opbouw maak, zie de video hieronder.

Technisch

In dit geval werk ik in het software programma van Garageband op een Mac laptop. En heb de video opgenomen met de software van OBS.

Andere keren heb ik in Audacity gewerkt met een koptelefoon op en zonder video. Dan kun je telkens een nieuwe opname starten voor een nieuwe track. Dat werkt ook prima. Maar ik wilde alles doorlussen naar OBS, dus koos voor Garageband, ook omdat de kwaliteit van het geluid beter is en direct hoorbaar. In Audacity kun je na de opname van een track wel ook een geluidseffect toevoegen, maar dan is het niet direct hoorbaar tijdens het inspelen, soms is dat jammer. Misschien is dat inmiddels wel ook direct toepasbaar, maar daar heb ik me al een tijdje niet meer in verdiept, vanwege mijn beperkingen. Weet je meer hierover? Dan kun je een comment achterlaten met een link naar de pagina waar die info staat. Wel zo fijn voor de lezers.

Hoe gaat het in zijn werk?

Ik bouw het op in lagen en leg ook wat dingen uit over hoe dat werkt om loops te maken. Ik ben geïnspireerd en dan zet ik alle instellingen technisch klaar. Dan stem ik af op mijn hoger zelf. En vervolgens laat ik in een flow het door mij heen stromen wat er uit mijn keel wil komen. Dus mijn ego is aan de kant en mijn pure zelf mag doen wat het wil doen. Daarom doe ik dit ook niet live, maar neem het op. Soms is het een persoonlijke healing die doorkomt, soms een boodschap voor anderen. Dus ik zorg dat ik als mens wel de controle erover hou door te onderscheiden wat het is.

Een video:

Hier is het filmpje van wat stukjes hoe ik het opname. Loops maken hoeft niet moeilijk te zijn dus. Visueel en dit is de originele opname. Wel naderhand wat video editen gedaan zodat je niet alle bloopers en het wachten tussendoor hoeft mee te maken.


De uiteindelijke loop als audio

En hier de audio van het eindresultaat. De hele jingle. Vrolijkheid! yeah!

loop -felicia 10 november 2022
Verwante links

Nog meer muziek horen? klik hier voor een lijst met songs. Of hier voor covers.


Veel liefs,

Felicia.

Delen is lief!
error: Content is protected !!