nulpunten
Blog artikelen

Nulpunten

Nulpunten of de activiteit van ‘het tot nul brengen van iets’?

Nulpunten of ‘zero pointen’ is een activiteit om tot dieper of hoger bewustzijn te komen. Een hiërarchie in bewustzijn ken ik niet, vandaar dat allebei waar is, zowel dieper als een hoger bewustzijn. Om preciezer te zijn bewustzijn IS simpelweg.

En wat doe je dan met bewustzijn of hoe gebruik je het? Technisch gezien: we zijn elektro-magnetische wezens, een ‘torroidial’ field. De spinkracht van het bewustzijn bepaald de magnetische kracht ervan, minder weerstand betekend dan meer expansie. Zie hiervoor het werk van Dan Winter. En hoe lossen we de weerstand in onszelf dan op? nulpunten!!!!

Wat is een nulpunt of ‘zero point’?

Dan leg ik eerst uit hoe je het nulpunt kunt vinden. Hier is een symbool van Dualiteit.

yin yang symbool

In het yin yang principe is er een zwarte punt in het witte deel en een witte punt in het zwarte deel. Alles wat we als goed beoordelen heeft ook iets donkers in zich en omgekeerd. De voormalige voetballer en coach Johan Cruijf zei dit zo mooi.

Elk nadeel heb zijn voordeel

-Johan Cruijf

Je zou kunt zeggen dat

  • de eerste dimensie 1 puntsgericht is,
  • de 2de dimensie is het begin van de dualiteit puur zwart en wit,
  • de 3de dimensie is het yin yang principe waarbij er al iets meer doorsijpelt over dat zwart en wit niet puur zijn maar vermengd (zwart oogje in het wit en wit oogje in het zwarte visje van de yin en yang) en
  • de vierde dimensie is dat zwart ook wit kan zijn, en wit zwart. polariteit.
  • en de vijfde dimensie en hoger, daarvoor hebben het nulpunten nodig.

Om die dualiteit te ontstijgen is er het nulpunten. 3d->4d

Ik zie een Lemniscaat of oneindigheidsteken voor me.
Dan is de ene lus ‘het goede’ en de andere lus ‘het kwade’.
of donker en licht
blij en verdrietig
boven en beneden
links en rechts
etc.

En in dat midden is het zero point; het nulpunt. In dat punt is het allebei aanwezig. Zonder oordeel of het waar of onwaar is. Simpelweg: het IS.

Zo kom je in de 5de dimensie en hoger.

Wat is dat precies dat nulpunt?

Je zou kunnen zeggen dat in dat nulpunt alles zowel waar als onwaar is. Het is lichte en zwarte materie. Alles kan er ontstaan en dood gaan. Alles is…..1

Het is een eenheidsbewustzijn.

Wij zijn 1 … met de natuur en met elkaar.
Alle diversiteit is een prachtige uitwaaiering van mogelijkheden en het is allemaal aanwezig en precies goed zoals het is. En alle overeenkomsten zijn ook precies goed zoals het is.
Er IS geen onderscheid meer tussen verschillen en overeenkomsten, want alles is 1 en tegelijk individueel anders. In zichzelf.
Alsof alles geïmplodeerd is in het universum tot 1 punt. Het punt van waaruit alles ontstaat en waar alles weer uitdooft.
De universele baarmoeder van het bestaan, zo je wilt.

Hoe je dit noemt?

De Bron van al wat is, of God, het Licht, Boeddha bewustzijn, Allah etc. Het is niet religieus, het ontstijgt en bevat alles tegelijk. Religie is ook een hechting, vandaar dat het soort spiritualiteit waar ik het over heb religie-loos is. Onthecht van labels, want labels zijn oordeel.

Wat is het idee erachter?

Het WAS, IS en zal alles ZIJN wat het nog gaat worden….
Verleden, heden en toekomst bevinden zich in dat ene punt.

en daarmee kom je vanzelf tot de volgende conclusie:

het NU! Dat is dat nulpunt!

-Felicia

Als je meer wilt weten over bewustzijn o.a. dan adviseer ik je Eckhart Tolle en Matt Kahn.

En vanuit sjamanistisch inzicht is er in je lichaam een verticale as verbinding met moeder aarde en grote centrale vader zon, met je hart in het midden. En de horizontale as links=verleden, midden in je hart=het eeuwige NU en rechts de toekomst. Dus het kruis wat in sommige religies als symbool gebruikt wordt is een veel ruimer begrip geworden, tijdloos en eeuwig. Dus tijd en ruimte bestaan niet werkelijk meer. Vorige levens leef je tegelijkertijd in een spiraal van tijd, precies zoals ons zonnestelsel t.o.v. van andere stelsel als een spiraal beweegt en de planeten en sterren om onze kern, lees de zon, heendraaien. Ook dit wordt door de wetenschap ondersteunt, als je weet waar je dat kan zoeken.

Liefs,

Felicia.

Al eerder nam ik een filmpje op van hoe ik het toepaste toen. Nog niet zo helder als ik in dit artikel omschrijf, maar het geeft je wel meer inzicht in hoe ik er praktisch mee omging.

Delen is lief!
error: Content is protected !!