dimensies txt
Nieuws

3d naar 5d

Dimensies wat zijn dat? En wat is ‘density’ dan?

Dimensies is een ruimte en ‘density’ is letterlijk vertaald een dichtheid van iets. Er bestaan meerdere dimensies. En ook worden er soms voorbeelden genoemd of plaatjes van geometrie getoond die het niet altijd inzichtelijker maken.

Laten we het eerst eens vanuit algebraische Geometrie bekijken. Dan vul ik aan wat ik daarover gevonden heb in de spirituele wereld .

1 dimensionaal is een lengte (die geen breedte of hoogte kent). Een punt van 1 atoom.

Spiritueel is het je Subconscious mind, een autonoom proces en je fysieke lichaams intelligentie en in je cellen zit je harddrive van cellulair geheugen, ook in je organen. Dit wordt ook wel je primitieve lichaam genoemd. Verbonden met je wortelchakra en de kleur rood, je nada hova body in HU 1 density veld; frequentie etherisch lichaam. Het is een binair systeem (nul of één). Je kunt communiceren met je lichaam door kinesiologie of de spiertest. Vragen met ja of nee.

Als voorbeeld: Heet voorwerp je raakt het aan, je huid verbrand, dat is een chemische reactie, en automatisch trekt je hand terug. Je slaat die ervaring in je celgeheugen op.

2 dimensionaal is een lengte x breedte. Dus een lijn van 1 atoom. (Of een vierkant in een plat vlak, of een stripfiguur getekend op een A4tje)

Spiritueel is het je instinctieve mind, je lagere emotionele lichaam; verlangens, verslavingen, creatief of seksuele energie. Ook nog je nada hova body en in HU 1 (zie density). Verbonden met je sacraal chakra, kleur oranje. Je observeert je primitieve lichaam vanuit je subconscious mind , het begrip en de programmering van het primaire lichaam.

Een voorbeeld: Je raakt iets roods aan, het voelt heet, dan programmeer je je lichaam met “rood is heet, niet meer aanraken”.

3 dimensionaal is lengte x breedte x hoogte. Een kubus bijvoorbeeld, dus vormen die wij met onze normale ogen kunnen waarnemen, en die diepte hebben. (of een bol, een auto, huis, dier, plant, mens etc.)

Spiritueel is dit de conscious mind ook wel de reasoning mind, je persoonlijkheid, het lineaire denken en je ego. Ook nada hova body in HU 1. Verbonden met je solar plexis chakra en de kleur geel. Het is je complexe mind, je prefontale cortex of neo cortex, die we over miljoenen jaren hebben ontwikkeld als mensheid. De mogelijkheid tot complexe gedachten, taal en abstract redeneren.

Voorbeeld: Ons denken helpt om een beslissing maken voordat je iets roods gaat aanraken of het wel of niet pijn gaat doen.

4 dimensionaal is lengte x breedte x hoogte x nog iets. Dan zie je een kubus in een kubus en de hoeken van de kubussen zijn ook met elkaar verbonden en vormen een derde extra vlak. Ook wel een Tesseract of hyper Cube genoemd. De extra factor is dus; ruimte? tijd? Of het perspectief waar je vanuit kijkt naar het voorwerp?

Het blijkt lxbxd x 3x ruimte x 1x tijd te zijn. dus 2 kubussen=2 ruimtes en de verbonden hoeken vormen de 3rde ruimte. En 1x de tijd. De tijd is dus een factor geworden. Zo kun je dus tussen 2 verschillende tijdlijnen ‘springen’ als het ware in de vierde dimensie!

Spiritueel is dit je astrale mind, het collectieve ras mind, je intuïtie en je nada complex. Het hart-long complex. Dit is in HU 2, met frequentie astraal lichaam. Het alpha hova body, zielenmatrix, doradische lichaam. Het carbon-kristallijne fysieke lichaam. Verbonden met je hart chakra en de kleur groen.

Voorbeeld: we observeren onze complexe mind vanuit ons bewustzijn. We vergroten op onze ascentie ons bewustzijn van onze gedachten en dirigeren ons denken bewust in een richting middels intenties. Je ontstijgt je overlevingsmechanisme en wordt je bewust van je ware Zelf je aanwezigheid in het NU en je relaties worden verdiept. Dus je observeert angst om iets nieuws te doen en je doet het toch….dan spring je in tijdlijn.

5 dimensionaal is lxbxdx….het element ether komt erbij. Het is onzichtbaar. Een spiritueel veld, onzichtbaar dat van invloed is op de waarnemer en daarmee kun je zien dat alles niet vast is maar eerder vloeibaar, buigbaar en flexibel. Dus het heeft invloed ook al is het onzichtbaar. De observeerder ook de mede-maker is van die realiteit. Dit idee van de waarnemer creëert ook door alleen waar te nemen vanuit haar of zijn perspectief, dat heeft met quantum entanglement te maken.

Daarom dus ook geen geometrische voorstelling….het is onzichtbaar voor het normale oog.

Spiritueel is dit je archetypische mind en etherische sjabloon lichaam. Nog steeds HU 2, met frequentie archetypische lichaam. Het alpha hova body, zielenmatrix, doradische lichaam. Het carbon kristallijne fysieke lichaam. Verbonden met je keel chakra en de kleur blauw. Dit is je spirit, lichtlichaam of subtiele energie lichaam. Dit is een deel van je grotere ziel/ overziel die hier op aarde incarneerde als enkel zielsfragment.

Voorbeeld: we incarneren in een fysiek lichaam om de pijn en het begrip te leren, van hoe het voelt om iets te ervaren wat heet genoeg is om ons fysieke lichaam te verbranden.

6 dimensionaal en hoger, nog meer subtiele energie in licht en geluid die alleen nog via de innerlijke zintuigen te zien, horen en voelen is. Een paranormaal bewustzijn als het ware voor degene die nog in 3d leven is dit de beste omschrijving die ik kan verzinnen. Ook hiervan is er invloed op de wereld die wij met de “normale” of ouderwetse externe zintuigen waarnemen.

Spiritueel is dit het celestial mind matrix, innerlijke visie, het perfecte idee of ingeving, helderheid van denken. Nog steeds HU 2, met frequentie angelic lichaam. Het alpha hova body, zielenmatrix, doradische lichaam. Het carbon kristallijne fysieke lichaam. Verbonden met je derde oog of je pituitary gland en de kleur indigo.

Voorbeeld: Je observeert je lichtlichaam vanuit je super conscious mind, en ontwikkelen het bewustzijn dat we verbonden zijn met iets groters dan onszelf. Ons individuele bewustzijn is verbonden met een collectief bewustzijn. Je wordt vanuit dit superconscious mind bewust en getuige van het feit dat je meerdere levens hebt geleefd als ziel en ook dat je meerdere doelen had in andere levens om te leren.

Het gaat tot 27D; de bron van al wat is of God.


Wat zijn de universele wetten in iedere dimensie/ density dan?

HU 1

In iedere ‘density/ dichtheid zijn er telkens 3 dimensies. Zo zijn de eerste 3 dimensie samen 1 ‘density’ van energie, Harmonisch Universum 1 genoemd. Dus je neemt waar met je fysieke 5 zintuigen; ogen, oren en tastzin etc.. en alles lijkt vast te zijn. Fysieke waarneming dus. Het zijn de onderste 3 chakra’s verbonden tot 1 energieveld genaamd hova lichaam. Een auraveld om je heen verbonden met die chakra’s of energiecentra. Je persoonlijkheids matrix ook wel.

HU 2

Dan zijn de 4de tot en met de 6de dimensie ook 1 veld van zintuigelijke of paranormale waarneming, waarbij je ook nog de fysieke wereld hebt. Harmonisch Universum 2 genoemd. Dus zowel innerlijke als uiterlijke fysieke waarneming. Er is een vloeibare/ onzichtbare wereld van energie en er is een gemanifesteerde vaste realiteit. Deze 3 chakra’s van hart, keel en derde oog vormen samen het alpha hova lichaam. Als een auraveld om je heen, ook weer verbonden maar nu met hogere chakra’s/ energiecentra en ook je meridiaan systeem. Die ken je misschien van de oude Chinese geneeswijzen. En is je zielen matrix.

HU 3

De 7de dimensie tot en met de 9de dimensie is een meer paranormale realiteit en dat wat nog waarneembaar is via de fysieke waarneming is veel vloeibaarder, net zoals de wonderen die ‘ascended masters’ (Jezus, Maria, Boeddha etc.) verrichtten met over water lopen, een zee splijten of water in wijn veranderen, niet meer hoeven eten, sterven in lotushouding en puur licht worden etc. Dit is Harmonisch Universum 3. Je kruinchakra verbonden met je betcha hova lichaam of ketherische lichaam. Ook wel je overziel matrix.

HU 4

Alles daarboven vanaf de 10de dimensie is niet meer fysiek, alleen nog subtiele energie dus alleen nog licht en geluid. Vaak in geometrische vormen zichtbaar. Harmonisch Universum 4 is de 10de tot en met de 13de dimensie. Je maharic hova lichaam, avatar matrix, christiac en buddhic lichaam en de nirvanic mind.

Film ‘de Matrix’ of ‘Avatar’….herken je iets daaruit? Dat is geen toeval.

HU 5 t/m HU 9

En boven de 13de dimensie is het alleen nog geluid. Het gehoor neemt dit niet waar, maar je lichaam voelt het wel. HU 5 t/m 9. En de Bron of God zou dan de 27ste dimensie zijn; tijd en ruimte zijn oneindig. En ik vraag mij af of dat niet tegelijk ook de 0 D is daar waar alles ongeboren is en alles geboren kan worden…groot mysterie, of the Void. Misschien ook wel de hemel zoals we dat uit de bijbel kennen, oef het hiernamaals, nirvana….? Wie het weet mag het zeggen. Maar het lijkt erop dat alles ook weer en torroidial veld is….in mijn beleving…of hart wijsheid. Noem mij gek of een sjamaan. Wie weet heb ik het nog goed ook met dat concept of idee. De heilige inspiratie. Ik laat het in ieder geval stromen en ben niet gehecht aan uitkomst.

Hoe kan ik groeien in die ontwikkelingen?

Van 3d naar 5d betekend dat je waarneming van buiten naar je innerlijke gevoel en zintuigen dient te gaan. Dus mediteren is een noodzaak. Mediteren hoeft niet stilzittend te zijn, dit kan ook wandelend of tijdens klusjes en liefst opbouwend naar de hele dag bewust Zijn. Je mentale processen/ gedachte gaan observeren (zie Eckhart Tolle hoe je dit kunt leren) in plaats van geloven wat je denkt is essentieel. Dat kan alleen als je in de stilte bent. En het niet oordelen over wat je gedachtes en emoties zijn is cruciaal. Mindfulness en meditatie begeleid of in pure stilte helpt. Zie ook welke meditaties geschikt zijn voor jou of hoe je dit zelf kunt leren.

Hoe vind ik informatie waar ik iets aan heb op mijn pad?

Door te leren vertrouwen op je intuïtie en je onderscheidingsvermogen te gaan gebruiken. Je voelt dan dat iets resoneert of niet. En als iets niet resoneert of het dan vanuit je ego-mind komt of vanuit je intuïtie. Dit onderscheidingsvermogen kent nog meer diepte als je verder gaat met je spirituele ontwikkeling.

Wat zijn de valkuilen waarin ik verzeild kan raken?

Het ontwaken voor al wat is en je intuïtie gaan gebruiken betekend ook dat je in een andere realiteit terecht komt waarin je meer informatie van hogere dimensies kunt waarnemen. Heldere gaves activeren; zoals helder horen of helder weten. En je doorziet bepaalde controlerende elementen in deze wereld en je voelt een sterk gevoel van belazerd worden en voorgelogen worden en dat dingen niet zijn zoals ze worden verteld. Dit is onderdeel van de donkere nacht van de ziel. Het ontwaken dus.

En dan ontdek je dat je andere keuzes kunt maken in je eigen leven. Met je eigen gezondheid. Op alle vlakken. Alles is dus energie en hoe gebruik ik energie in alles wat ik doe, spreek, denk of onbewuste gedachtes, herhalende karmische patronen in je leven, terugkerende thema’s. Alles. Dat het zinvol is om schaduw werk gaan doen of innerlijk kind werk.

Ook kan je zo getriggerd worden dat je emotioneel instabiel wordt en soms hulp nodig hebt om weer in balans te komen. Het hangt van jouw zielsreis af en de afspraken en mogelijkheden. Die afgesproken zijn vóór deze incarnatie wat en hoe er zich ontvouwt voor jou. Iedereen doorloopt daarbij een eigen proces van hoe en wanneer ze ontwaken en welke uitdagingen ze krijgen.

Als een bloem die openvouwt in het zonlicht.

Hoe jij daar vervolgens mee omgaat is jouw vrije wil. En je hebt dus veel kansen om te leren op te staan en een soeverein mens te worden. Die je leven vanaf nu meer gaat baseren op je innerlijke gevoelswereld en intuïtie dan wat de buitenwereld dicteert. Met een rechte rug je uitdagingen aangaan dus.

Hoe kom ik weer uit een vastgelopen situatie?

Door naar binnen te gaan en vragen te stellen aan je hoger zelf of je ziel. En dan te luisteren in stilte, totdat je antwoorden krijgt.

Leer dus goeie vragen te stellen!

Hoe kan ik mijn ascentie symptomen verlichten en me beter voelen in mijn lichaam?

Door in te tunen met je lichaam en ermee te praten. Ja, je lichaam is zelf ook mediamiek en kan jou precies vertellen wat het nodig heeft. Afstemmen betekend dus niet alleen met je hoger zelf maar ook met je lichaam. Vanzelf zul je ook gaan kiezen voor ander voedsel, ander drinken, minder misschien ook, of soms vreemde eetbuien. Laat het toe. Misschien voel je een sterke behoefte om je water te willen zuiveren of geen bewerkt of gmo voedsel meer te willen eten of zo wel, dan het te zegenen en de energie ervan te verhogen of groenten eerst in baking soda water te laten weken bijvoorbeeld.

Er zijn vele dingen waar jouw lichaam ‘last’ van kan hebben of allergisch voor is of wordt. Dus waar jouw lichaams intelligentie een ‘nee’ tegen zegt. Ook door de enorme zonnestralen die je DNA positief veranderen. Dus je hele lichaam staat onder druk. Alles komt naar de oppervlakte; emotioneel, mentaal en ook lichamelijk, je kan het ook zien als een detox proces.

Doe wat jij voelt om dat proces te ondersteunen. Het belangrijkste is water drinken en veel slapen. Dit lost al veel klachten op. Velen hebben baat bij baden in Epsom zout of Himalaya zout, op blote voeten op de aarde staan, geaard bij het slapen, minder emf’s in de buurt van je lichaam door de wifi uit te zetten en bedraad te internetten. Edelstenen zoals shungite en tourmalijn helpen ook die overtollige onnatuurlijke straling te absorberen, maak die stenen dan wel maandelijks schoon onder stromend water! Ervaar je problemen met slapen? Lees dan Wakker in de nacht.

Een overzicht van wat iemand op facebook had geplaatst waar we individueel en ook collectief zijn:

bron: facebook

Hoezo collectief? Wat betekend dat?

Is de Ascentie ook onderdeel van de globalisering en de SDG’s, Agenda 2030? Ja en nee.

Ja, het zijn de niet-lichten die deze agenda vertegenwoordigen en zij ‘helpen’ de mensheid door hun te confronteren met alles wat de afgelopen miljoenen jaren juist níet heilig was in de wereld. Er wordt ook wel gezegd dat het duister het licht helpt, dan moeten we wel ons licht van bewustzijn erop durven schijnen. En ook zeggen sjamanen “as within, so without’ / ‘zo binnen, zo buiten’. Het begint dus van binnen en dáár kun je het oplossen, niet door te vechten in de buitenwereld. Hoe dan? Door het doen van ons innerlijke schaduw werk en innerlijk kind werk. Er is bovendien altijd een balans tussen donker en licht in de wereld en in ons. Oordeel dus niet. Ga naar binnen. Gebruik je bewustzijn, wordt die observeerder van je gedachten en emoties. Heel jezelf en heel de wereld.

Nee, de Ascentie is de organische tijdlijn van de spiritueel ontwaakten. In contrast tot het voorgaande. De mensen die bewust met hun ascentie-proces bezig zijn en andere keuzes maken die juist moeilijker zijn. De makkelijkste keuze is vaak van die andere orde. Dus iedereen die zijn innerlijke schaduwen, angsten en trauma’s aangaat en integreert en bewuste keuzes maakt. Dat betekend dat er een splitsing ontstaat in de mensheid. En dat gebeurd letterlijk op dit moment. Uiteindelijk is alles één, maar we groeien een andere kant op. Ooit komt het weer bij elkaar. Oordeel niet over de keuzes die anderen maken op hun zielspad. Dat gaat jou niks aan.

Collectief bewustzijn?

En de bewuste mensen vormen samen een collectief als de nieuwe mensheid met 1 lichaam en 1 hart. Dat collectieve lichaam staat in verbinding met iedereen van de mensheid. En die helpt ons in die bewustwording, en ook met het scheppen van de nieuwe wereld. We stoppen daar onze dromen en wensen in voor de nieuwe wereld. Gebaseerd op ethische morele waardes. We checken ook of wij ons daar zelf aan houden. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor onze individuele zielsreis en keuzes. En accepteren de consequenties die dat heeft, we doen dat ook als collectief. We steunen elkaar bij de positieve projecten, en zijn eerlijk, rauw, kwetsbaar, met een open hart en zijn echt of authentiek in wie we werkelijk zijn. Het is gebaseerd op onvoorwaardelijke liefde. Dus geen leugens, geen geheimen, geen dwang of manipulaties, geen geweld, geen controle over een ander etc.

Om dat te kunnen heb je een lange weg met ervaring met een donker bewustzijn gehad, je weet dat de oplossing in het midden ligt, in het nulpunt. Lees ook mijn artikel daarover. Het non dualisme is essentieel in het begrijpen hiervan. Tegelijkertijd is het mentale proces van de non-dualiteit ook iets wat je weer dient los te laten, niet aan de idee zelf hechten bedoel ik. Dus uit het denken en gaan toepassen ervan!

Praktische spiritualiteit…is geen religie, geen dogma!

En alles in het NU te ervaren en direct keuzes te maken. Niet vanuit reactie/ automatisme maar bewust en dus als respons op iets.

Hoe weet ik in welke fase of dimensie of density ik zit?

Door te voelen en je bewust te worden op welke manier jij naar de wereld om jou heen kijkt. Hoe je je emotioneel voelt. Welke gedachtes te hebt, welke intuïtieve ingevingen te krijgt, hoe je lichaam voelt. Dan begint zich een beeld te vormen. Je oordeelt niet, maar observeert wat er is in het NU.

1 Als je bij een trigger (gebeurtenis die een emotionele reactie oplevert) niet meer overweldigd raakt, maar jezelf kunt blijven observeren ben je in de 5de dimensie of hoger. Dan ben je de “Ik ben die ik ben” in je hele lichaam.

2 Als je bij een trigger nog emotioneel voelt maar niet overweldigt en je legt een hand op je hart en erkent dit gevoel, voelt het gewoon in dat moment en je blijft erbij tot het verandert zonder oordeel. Dan ben je ongeveer in de 4de dimensie.

3 Als je bij een trigger blokkeert, uit je lichaam treed of overweldigt raakt of al je gevoel niet eens erkent en diep wegstopt. Dan ben je nog in de 3de dimensie. Neem dan erna de tijd om in meditatie stil te staan bij dit gevoel en het wel te voelen, vind een uitingsvorm iets creatiefs, of schrijf in een dagboek, om het alsnog toe te laten om te ervaren in je lichaam. Boosheid, verdriet, angst, alles wil gevoeld worden. Dit kwam jouw ziels-aspect in deze incarnatie doen om te ervaren en de zielsles ervan te leren. En alleen jouw bewustzijn erop schijnen gaat je helpen om dit te veranderen, vanzelf. Niemand kan dit vóór jou doen. Je kan ook de vraag stellen aan je hoger zelf “wat leert dit mij?”.

ervaring

Je zult merken dat je in het begin vaak heen en weer springt tussen die dimensies. Dan ben je nog al je oude trauma’s aan het verwerken. Je zal jezelf moeten helen, of doorvoelen om meer te worden van wie je werkelijk bent en de oude programmering van de 1 D los te laten of om te vormen.

Je lichaam is als een computer met windows 5.1 naar windows 10, je hele Operating Systeem wordt ge-upgrade en sommige software programma’s werken daar niet op, je hebt nieuwe nodig die daarop werken en de oude software moet soms gewist worden. Ook werkt de nieuwe computer veel sneller en heeft meer mogelijkheden. Dus laat dat oude maar los, er komt iets beters voor in de plaats.

-Felicia

En je kunt daarbij van allerlei modaliteiten gebruik maken bij healers. Maar uiteindelijk zul je het zelf moeten doen. Voel wat bij jou past en goed voelt. En leer wat jij nodig hebt om jezelf te helpen.

De reguliere gezondheidszorg is in sommige aspecten beperkt, omdat zij tot de 3de dimensie gaan en niks met de spirituele kant kunnen. Geweldig voor acute gevallen en ongelukken of diagnoses van meer fysieke oorzaak. Maak er dus wel gebruik van! En ook de alternatieve genezingsvormen ter ondersteuning van de dieper gelegen uitdagingen, die meer spiritueel van aard zijn. Tja, als je ether element mede oorzaak is van je ziekte bijvoorbeeld, dan kun je het alleen oplossen door daar vanuit te werken…logisch. Zou fijn zijn als we dat allemaal weten en gaan toepassen.

Aarde-water-vuur-lucht-ether…allemaal. Niet meer vanuit “we zien het niet, dus bestaat het niet”, als die quantum energie wel degelijk onmiddellijk werkt en zeer effectief is.

Er is bewijs genoeg van mensen die genezen zijn van allerlei ziektes, die volgens de huidige wetenschap als ongeneeslijk of terminaal bestempelt worden. Omdat ze dit ether element niet erkennen en begrijpen. En als de zorg en de wetenschap dat niet willen. Dan zoeken we zelf wel verder bij de alternatieve zorg en spiritualiteit ter aanvulling. Een samenwerking tussen reguliere en alternatieve zorg zou fantastisch zijn, mijns inziens. Het is allemaal vormen van geneeskunst.

Zo ook mijn lichaam in deze incarnatie met chronische zenuwpijn aan mijn s.i. gewricht. “Leer er maar mee leven” was gewoon geen optie voor mij.

Ik wens je veel inzicht en onvoorwaardelijke liefde toe op jouw zielsreis!

Liefs,

Felicia.

image_pdfOpen the pdfimage_printPrint the pdf
Delen is lief!
error: Content is protected !!