Gratis

Edelstenen grid

algemeeninformatiedragerhealingtoolpersoonlijkgriddownload

Hoe edelstenen gebruiken in het algemeen?

Al vele jaren verzamel ik edelstenen. Ruwe brokken, geslepen kleintjes, bijzondere stenen etc. En ik kies ze door ze te voelen met mijn linker handchakra. Ook kun je in boeken/ internet op basis van een lichamelijke klacht opzoeken welke steen dit kan ondersteunen of helpen oplossen etc. En je kan ook een bepaalde steen heel mooi vinden of je aangetrokken voelen ertoe. Je kan ook de feng shui van je huis ermee versterken die relateren tot gebieden/ bagua’s in je leven. Een edelstenen grid leggen is een versterkende activiteit van de werking van de edelstenen en hun samenhang.

Edelstenen als informatiedrager

Edelstenen versterken een bepaalde energie/ frequentie en ze kunnen ons ondersteunen daarmee. Ook zijn het informatie dragers. Vergelijk het maar met een usbstick; Info erop zetten, info eraf halen, formatteren, etc. De informatie kan tekst zijn, plaatjes, foto’s, audio, video, van alles. En zo kun je een steen ook programmeren middels diverse technieken.

Edelsteen als healingtool

Naast het neerzetten van edelstenen voor de feng shui van je huis en welzijn, kun je ze op je chakra’s leggen ter versterking en ondersteuning van je energie of lichtlichaam. Verder kun je sommige stenen ook gebruiken als laser en daarmee als healing tool gebruiken, daarover later meer.

Voorbeelden gebruik persoonlijk

Ik leg ze al jaren in mijn huis op een plek neer om daar hun energie op die plek te versterken en balans te brengen. Of groene calciet in mijn broekzak of naast mijn piano voor tijdens het zingen. Een rode jaspis onder mijn bed, een shungite pyramide bij mijn laptop en een shungite aan een ketting om mijn nek etc. Ook kun je edelsteenwater maken met sommige steensoorten er zijn ook stenen die absoluut niet met water in aanraking mogen komen, zoek dat altijd even op voordat je dit wilt gaan doen.

Edelstenen grid leggen

Je kan er nog meer mee doen; een edelstenen Grid mee leggen!

In dit voorbeeld gebruik ik een geprinte afbeelding als basis en legde daarop bergkristal en toermalijn en lemurisch kristal in het middelpunt. Onderaan een brok toermalijn en boven nog een staaf Seleniet. En beschermd en versterkt door mijn 2 draken.

Je intuïtie gebruik je als basis om aan te voelen welke van je kristallen graag in het grid willen en bij de intentie van waarom je een grid wilt leggen passen met hun unieke energie blueprint. Ze ‘vragen’ er dan zelf om op een bepaald punt te liggen ten opzichte van elkaar. Dat gaat helemaal op deep sensory gevoel, dus je bent al in afstemming en er zijn bijna geen gedachten behalve de intentie of woorden die daarbij horen.

Dan mediteer ik erbij: het grid koppel ik in gedachten aan een gebied in mijn leven om te versterken en geef het de intentie nog een keer bewust mee. Je kunt ook werken met andere energieën die in jouw veld aanwezig zijn of waar je al mee werkt, zoals de draken in dit voorbeeld.

Gratis pdf

Dit is een simpel voorbeeld om te printen en als basis te gebruiken. Je kunt ook de ‘Seed of life’ of the ‘Flower of life’ afbeelding gebruiken als basis. Een rond bord liefst zo plat als mogelijk. Of teken zelf iets en gebruik een passer en lineaal om de geometrie in balans te houden. Verder bestaan er ook houten platen en geschilderde varianten. Welke gebruik jij het liefste?

Zonder sjabloon op gevoel

En nog een voorbeeld zonder grid op eigen gevoel dan begin je met de noord-zuid-west en oost as en dan vul je het in op gevoel. dat kan ook. Fijne nieuwe shungite-bol daar moeten ik weer even iets mee hihi.

Hoe jij het grid wel of niet toepast, vertrouw op je eigen gevoel bij alles wat je doet!

Liefs,

Felicia.

Delen is lief!
error: Content is protected !!