Frequenties

gesproken pagina

Je kunt leren om je eigen frequentie te voelen, of die van je huisdier, een boom, of een edelsteen. En je kan ook leren om bewust een bepaalde frequentie te versterken. Een frequentie is in de natuurkunde het aantal trillingen van een golf per seconde, en die golf kan licht, geluid of iets anders zijn.

We bestaan dus uit frequentie. Je hebt een kernfrequentie, die uniek is voor jou. Denk maar aan een kristallen glas, dat door er een hoge toon naast te zingen kapot knapt, dat was dan de toonhoogte van de kernfrequentie van dat glas. Zo zijn er frequenties die je kunnen helpen om je beter te concentreren, of om minder bang te zijn, of je vrolijkheid juist te versterken.

De kunsten

Misschien is het je al eens opgevallen, dat je een persoonlijke muzieksmaak hebt, of bepaalde kunst heel mooi vind en er ontroerd door kan raken. Sommige artiesten, kunstenaars, componisten spreken je dus wel of niet aan. Ook dat heeft met jouw frequentie te maken en die van het kunstwerk of muziekstuk. Er zijn ook componisten die bewust met toonsoorten en melodie werken om juist de stilte tussen de noten te kunnen horen en voelen, zoals Miles Davis. Vergelijk het met de stilte die in de natuur aanwezig is of tijdens een stiltemeditatie het kan zelfs oorverdovend stil zijn. Dan hoor je alleen je eigen frequentie nog en/ of ook die van moeder Aarde.

Een praktisch voorbeeld

Om je een stukje op weg te helpen hier een voorbeeld hoe ik persoonlijk frequenties gebruik, met een bewuste intentie!

Een tijd geleden voelde ik mij soms angstig en wilde meer vertrouwen ervaren. ‘Verandering begint bij jezelf‘ in de nieuwe 5d wereld! Dus ik besloot de bijbehorende frequentie regelmatig te luisteren met deze muziek op youtube van de 852Hz.

Wat ik meteen al opmerkte, was dat mijn ademhaling dieper en langzamer werd en dat er een ontspanning in mijn lichaam kwam. Ook werd mijn hoofd na een tijdje leger. Net als bij meditatie. En ik voelde mijn aarding meer. Na een paar dagen kon ik al een groot verschil merken bij bepaalde gedachtes en hoeveel angst me dat nog opleverde in mijn gevoel. En daarmee werd mijn vertrouwen in mijzelf groter. De angst smolt als het ware vanzelf weg. Ook mijn dromen werden erdoor beïnvloed en ik kreeg kort wat heftigere verwerkingsdromen. En op de dag was ik juist opgewekter en kon weer iets meer de alledaagse realiteit aan. En zoals je in het onderstaande plaatje kunt zien is het ook nog eens een DNA reparatie!

Hertz

De hertz is de afgeleide SI-eenheid van frequentie. Zou iemand regelmatig, eenmaal per seconde op een tafel tikken, dan heeft dat tikken een frequentie van 1Hz. Tikt de persoon sneller, bijvoorbeeld tweemaal per seconde, dan bedraagt de frequentie 2Hz. De Hertz wordt vaak gecombineerd met een van de officiële SI-prefixen tot bijvoorbeeld kilohertz, megahertz of gigahertz. (bron: wikipedia)

Bij muziek gebruiken we de afkorting Hz of KHz.

Dit zijn een aantal frequenties die je bewust kunt gebruiken.

  • Voel zelf intuïtief wat jij op dit moment nodig hebt.
  • En typ dan op youtube in het zoekvenster bovenaan ‘963Hz‘ bijvoorbeeld.
  • Je kunt dan verschillende soorten muziek beluisteren en kies dan degene die jou het meest aanspreekt.
  • Hoe lang je ernaar luistert is afhankelijk van wat je voelt. Ook kun je het heel zachtjes op de achtergrond aanzetten bijvoorbeeld.

Soundhealing

gaat nog veel verder dan dit. Dan werk je op alle lagen van je Zijn en niet alleen je kernfrequentie. Dan is er ook healing mogelijk.

Voor jezelf is het wel prettig om meer gevoel te krijgen voor de subtiele energie, ook als je niet graag mediteert of je moeilijk kunt concentreren. Het gaat er niet om dat je iets moet kunnen, het gaat alleen maar om het voelen, en hoe meer je hoofd leeg kan worden hoe dieper je kan gaan voelen hoe het met jezelf gaat. En daarna kun je nog meer je intuïtie toelaten in je dagelijkse leven en steeds meer vanuit je innerlijke Wijsheid je leven vorm gaan geven. En dit begint niet bij iets doen, maar bij ZIJN of voelen!

Veel Liefs,

Felicia

toetje voor wie de geschiedenis van geluid in wil duiken…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: