short txt
Blog artikelen

Maak een short

Alleen met een modern mobieltje kon je een Short maken, tot voor kort.

Short… kort…. woordspelletje, hihi.

Opeens kon het ook vanaf een laptop.

Ik aan de slag, had inspiratie;

1- En stiekum ook boos 😡 op youtube en andere social media, omdat scroll-gedrag verslavend is en ze dat nu méér promoten dan langere video’s.

2- Wilde ook een soort waarschuwing maken, zodat mensen hun bewustzijn kunnen gaan gebruiken. Een “wake-up call” als het ware.

Nou niet bepaald een honderd procent positieve intenties ik geef het toe.

En toen?

Dan maak je een short en dan is het geen short?!!!

to short or not to short, that’s the question

-Felicia
Wat gebeurde er dan?

Youtube plaatst hem dan bij de normale video’s. Nou moe? Kan het toch niet?

‘Leuker kunnen ze het niet maken’, dacht ik toen.

Volgende stap

Heb de ‘help’ in Youtube Studio erop nageslagen, en dat kost mij veel moeite al die lettertjes, ik gebruik mijn voorleesprogramma zoveel als mogelijk. Maar dat ging niet. Dan duizelen de lettertjes en ik kreeg er niet van mee wat ik wilde weten. Heerlijk, die ascentie symptomen. Multi-dimensionele verwarring, dan maar weer ademen en in mijn hart en voelen “wat nu?”.

De oplossing

Heb er een playlist van gemaakt. En het grappige is, dat mensen die dit bekijken er stukjes of helemaal als….Short kunnen delen op hun kanaal (als ik dit goed begrepen heb van een paar lettertjes die voorbij mijn ogen kwamen) !!!!!!

Delen als short dus graag! 🙂

Liefs,

Felicia.

______

update 22 mei 2024

Vandaag toch weer mijn best gedaan nog eens op te zoeken hoe het WEL kan. Niet via de help-functie van youtube! ha. Maar op een website stond dat de beeldverhouding 9:16 moet zijn, max. 60 seconden.

In Imovie (mijn video-editor) kan dat niet! Wel geprobeerd met zwarte achtergrond en dan kleiner beeld van de video. Maar bij opslaan alsnog breed.

Op zoek naar andere mogelijkheden. Converteren met VLC allerlei dingen ingesteld opgeslagen getest. Maar dan vervormd het beeld zo, dat het niet meer goed zichtbaar is. Als een accordeon in elkaar gedrukt. hihi.

En toen bedacht ik, net als met allerlei fotobewerkingen. Wat als….ik een Schermopname doe met die beeldverhouding en het bestand klein daarbinnen afspeel? Dat is gelukt. Helaas is het geluid van een opname in de ruimte, dus die is superzacht. dat is dan maar jammer.

En ook las ik dat in de titel en de Descriptionbox je dan een #Shorts moet zetten. Nou gedaan. en? JAAAAA nu doet ie het wel! Hoop dta het wel zo blijft staan en niet morgen opeens weer verwijdert is. Nummer 6 in de lijst van shorts de nieuwe Dimensions, de oude eigenlijk dus.

Conclusie: Ik doe graag moeilijk kennelijk. “Gemak dient de mens niet!”

Delen is lief!
error: Content is protected !!