songs maken
Blog artikelen,  Visie

nieuwe melodie

Hoezo een nieuwe melodie, wat bedoel je daarmee?

Ik liep te strompelen in het park en het stroomde uit mij op “doe” klanken…gechanneld ja.

En toen?

Ik had geen pen en papier bij me of apparaat om de audio snel op te nemen, dus moest mijn geheugen trainen. ik herhaalde de melodie en moest opletten er niet omheen te gaan improviseren, die neiging was groot.

Vogels

Waarschijnlijk begon het, omdat ik met vogels praat. Ik fluit melodietje en ik luister en reageer op ze. Soms herhalen ze wat ik doe, of ik herhaal wat zij doen. En ik heb sommige vogels jazzmelodietje geleerd en iets van Mozart en Bach. Grappig, mocht iemand dat herkennen als ze in het park lopen en opeens iets herkennen wat de vogels fluiten. Brengt het gemiddelde nivo van Cultuur toch nog wat omhoog, als die nog bestaat.

Mijn brein

Anyway, het is gelukt om het melodietje te onthouden en toen ik thuis kwam dacht ik er zelfs nog aan om het alsnog op te nemen, ook nog een ding met hoe mijn brein tegenwoordig functioneert, beter gezegd, niet eens haperend, gewoon niet; pure leegte.

Dus een basis audio opname:

Toen in Musescore de nootjes ingemuist.

Het klonk niet lekker, andere instrumenten gekozen. En toen kwamen de violen en een akoestische bass, geplukt met vingers, maar dan digitaal. Akkoorden verzonnen, niet te ingewikkeld gewoon functioneel. De melodie nog aangevuld. En tegenmelodie met vioolensemble. Ik liet het organisch ontstaan. Niks echt bedacht. Meer zo van, wat zou mooi zijn. Dus ik neurie dan iets en dan nootjes erin harken, luisteren, aanpassen, met een innerlijk kind dat vrolijk roept “nog een keer”. Grappig, heel ander proces dan hoe ik het vroeger deed.

Daarna de pdf van de bladmuziek opslaan en de midi ook.

Die laatste dan weer in garageband importeren. Daar de juiste klanken weer zoeken, want net niet lekker. Dan mijn zang opnemen. Nou, die was vals en te late inzet ook, maar al te laat in de avond, buren niet storen, dus morgen opnieuw. Toch deel ik het vast hier. Niks meer schaamte of voor mezelf houden. Open boek.

Dus luisteren op eigen risico. 🙂

Komt ie:

Audio van mijn valse versie
de midi; kun je leuk karaoke bij meezingen!
Nog meer?

En ik wil nog een gesproken lage stem aan het begin doen, bij dat sterretje. En misschien een Bridge erachteraan. Of een tweede couplet-achtig iets met andere tekst. Nog een koortje die background zingt kan ook. Een vette gitaarsolo. hahaha. Mocht iemand het leuk vinden om samen te werken of een balletje op te gooien, kom maar hoor, zie de contactpagina. En wie de Musescore file wil hebben om zelf mee te klooien, kan dat ook vragen, geen probleem. Copyrights bestaan niet meer in de nieuwe wereld.

Liefs,

Felicia.

P.s.

Ja een speciale datum 2 4 2024, voor hen die het opvalt en rond 4 uur middag ook. Ach ja. betekenis geven doe ik er niet teveel aan, maar het werd wel de werktitel.

Delen is lief!
error: Content is protected !!